Weten – Een Dooddromers Roman deel1 (aflevering 1)

Zoals al aangekondigd op verschillende social media ga ik het verhaal Weten gratis aanbieden voor de nieuwsgierige lezer.

Bepaal je eigen lot...

Bepaal je eigen lot…

Het kan gezien worden als een (zeer uitgebreid) proloog op een boekenserie die ik nog moet gaan schrijven (maar waarvan de verhaallijnen wel al uitgebreid op papier staan).

De serie gaat over Dooddromers en Aardse Engelen en hun lot als pionnen in de strijd tussen goed en kwaad. Het speelt zich af in hedendaags Nederland.
Hoofdthema: Staat het lot/jouw lot vast of kan je zelf je eigen lot kiezen?

Het leek me een leuk idee om er een soort “serie” van te maken. Tussen nu (woensdag 10 september) en zaterdag 20 september verschijnt om de paar dagen het volgende deel. Wanneer alle delen op deze blog zijn verschenen, is het hele verhaal te downloaden.

Hopelijk veel leesplezier en ik ben benieuwd naar jullie reacties.

Weten

Iedere nacht is het hetzelfde…
Er ligt een laagje verse sneeuw en het is heel koud. Kouder dan normaal in Nederland. Ik sta, in het donker, bij de waterrand in een natuurgebied. Mijn lippen zijn blauw van de kou, ik heb een hechting boven mijn rechteroog en ik draag een dik groen vest. Er is iemand bij me, zijn gezicht is verhuld in de schaduw van zijn lange zwarte jas en gleufhoed. Het enige dat ik zie is een rode gloed op de plek waar zijn ogen behoren te zitten. Hij kan zo uit een superheldenstripboek zijn gestapt. Wij praten, hij is furieus en ik ben tot mijn verbazing kalm. Er komt een flits, ik word ergens door geraakt, val achterover en breek door het ijs. Ik zie mezelf in paniek onder het ijs verdwijnen.

Dan word ik wakker.
Ieder normaal mens denkt bij het wakker worden dat hij een nachtmerrie heeft gehad. Een surrealistische droom die je onbewuste gevoel van paniek naar boven brengt. Deze nachtmerrie droom ik al zolang ik me kan herinneren en het is geen nachtmerrie, het is mijn toekomst, mijn dood, mijn onvermijdelijke lot. Ik ben een Dooddromer.
Iedere nacht dromen de mannen van onze familie over onze eigen dood. We krijgen geen datum of tijd te zien, alleen het moment waarop het gebeurt.
Mijn broers doen er lacherig over en bespreken hun eigen dood uitgebreid.
Joris, mijn oudste broer, overlijdt wanneer hij kaal en grijs is, hij ligt in bed met een lieve vrouw naast hem. Hij vindt zijn dood erg saai en is jaloers op Pascal, mijn jongere broertje.
Pascal beweert namelijk dat hij overlijdt in de armen van een veel jongere, rondborstige blondine, ergens op een subtropisch eiland.
Wanneer ze het aan mij vragen, dan geef ik een onbeduidend antwoord. Zij weten niet dat ik al jaren gebukt ga onder mijn naderende dood.
Volgens mij heeft mijn vader iets door. Wanneer mijn broers aan hem zijn dood vragen, dan zegt hij: ‘Ik ben oud, lig in het ziekenhuis en iedereen van wie ik hou staat om me heen om afscheid te nemen.’
Hij kijkt mij dan indringend aan. Hij beseft dat ik er niet bij sta, maar heeft me nooit gevraagd waarom.


Klik hier voor aflevering 2!

© M. Meijer – september 2014
Niets van deze blog mag, zonder toestemming van de auteur, vermenigvuldigd worden.

7 gedachten over “Weten – Een Dooddromers Roman deel1 (aflevering 1)

  1. Pingback: Weten – Een Dooddromers Roman – Deel 1 (Aflevering 2) | imagination opens worlds

  2. Pingback: Weten – Een Dooddromers Roman – Deel 1 (aflevering 3) | imagination opens worlds

  3. Pingback: Weten – Een Dooddromers Roman – Deel 1 (aflevering 4) | imagination opens worlds

  4. Pingback: Weten – Een Dooddromers Roman – Deel 1 (Aflevering 5) | imagination opens worlds

  5. Pingback: Weten – Een Dooddromers Roman – Deel 1 (Aflevering 6) | imagination opens worlds

  6. Pingback: Weten – Een Dooddromers Roman – Deel 1 (Aflevering 7, einde) | imagination opens worlds

Reageer hierop met een eigen hersenspinsel

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s