De magistrale wereld van…

… de fantasie. Fantasie is meer dan een sprookje of een mythe. Het is een andere kijk op de, vaak harde, wereld om ons heen.

Op het moment dat ik dit schrijf zie ik vanuit mijn raam de grote bomen in het park. Takken zwiepen heen en weer en ik hoor het geruis van de bladeren. Boven de boomgrens loert een buizerd naar de nesten van de meeuwen. Wie gaat er winnen? Kunnen de bomen met hun wilde takken de buizerd buiten het bereik van de nesten houden? Kan het alarmerend geruis dat door de bladeren voortgeduwd wordt de meeuwen bereiken, zodat ze zich naar huis kunnen snellen? De buizerd doet een poging en duikt het bladerdek in. Komt hij als overwinnaar uit deze strijd of moet hij met het schaamrood op zijn veren naar huis terugkeren?

Dit is mijn wereld. Iemand anders zal zeggen: ‘het waait.’


 

Een aantal leuke en veel terugkomende items in deze blog zijn:
Alle onderwerpen zijn terug te vinden in de “wolk” op de startpagina of onderaan iedere pagina.

 • Recensies: ik lees redelijk veel en van alles door elkaar, qua genres en qua oude en nieuwe boeken. Als ik iets te melden heb over een boek dan schrijf ik hier een recensie over. Verwacht dus niet een recensie van de nieuwste hippe boeken, die lees je al op alle andere blogs. Hier de vergeten juweeltjes of juist de klassiekers die helemaal die titel niet verdienen. Zoals hierboven al staat: ik zie (en doe) alles net even anders.
 • Fantasy-zien: overal om me heen zie ik fantasy en dit deel ik graag met jullie in een klein foto-berichtje.
 • Hulde aan…: net als iedereen heb ik helden en deze persoonlijke helden zet ik af en toe in het zonnetje. Het gaat hier om schrijvers, regisseurs, acteurs, genres etc.
 • Top Ten Thursday (TTT): dit is een initiatief van De Lady Library en veel boekbloggers doen hieraan mee. Het idee is heel simpel: De Ladies bedenken een onderwerp en wij maken er een top 10 van. Op donderdag uiteraard.
 • Tags: Digitaal tikkertje spelen, met iets andere regels. Er zwerven over het internet verschillende “tags”, dit is een beetje hetzelfde idee als de TTT, alleen dan niet iedere week. Iemand bedenkt een onderwerp en gooit die “tag” de digitale wereld in. Soms worden mensen daadwerkelijk getagd (tikkie jij bent hem), maar meestal nemen mensen die het leuk vinden het onderwerp gewoon over.

 

Welkom in mijn wereld

Een wereld die niet altijd even logisch is.
Om het toch een beetje overzichtelijk te maken, hierbij:

De Wegwijswijzer!

 1. Onder de ‘banner’ vind je de vaste pagina’s. Klik en lees mee.
 2. Aan de rechterkant vindt je mijn ‘hersenspinsels’. Dit zijn mijn blogjes, gedachten, ideeën, levensvragen, kritische notaties, hoe je ze wil noemen.
 3. Aan de rechterkant vind je ook mijn Twitter en Facebook pagina’s.
  Twitter is voor de betere, dagelijkse zin en onzin.
  Facebook is meer gericht op publicaties en updates van mijn boek(en).
 4. Via Goodreads ben ik en mijn boek Vergeet mij (niet) ook te vinden, de widget is gelinkt aan ‘now reading’-lijst.

Succes met het wijs worden in deze digitale uitspatting van mijn brein.

 

Reageer hierop met een eigen hersenspinsel

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s