Top Ten Thursday: Beste plekken om boeken te kopen.

Voor mijn eerste TTT meteen een lastige en hele leuke: BOEKEN KOPEN!
De grote vraag is alleen: waar…?
De lijst is een aardig promotiepraatje geworden voor een aantal boekhandels, hopelijk brengt het inspiratie voor jullie. Het is een internationale lijst! Wie weet krijg ik ook vakantieplannen van TTT lijstjes van anderen 🙂

10. Bol
Ik weet het, het mag eigenlijk niet en jullie hebben gelijk, maar het is zo ontzettend makkelijk! Daarbij komt ook nog dat Vergeet mij (niet) alleen via Bol te verkrijgen is, dus dat geeft de website absoluut weer pluspunten.

9. De Boekenkist Hoorn
Er is iets met de geur van tweedehands boeken, ik wordt er blij van.
De Boekenkist is een antiquariaat, niet de boeken die ik voor mijn plezier uit de kast pak, maar er zitten juweeltjes tussen. Daarbij is het fijn om door de winkel te struinen op zoek naar het juweeltje.

8. Beo stripwinkel Antwerpen


Ook deze winkel is gewoon leuk om naar binnen te gaan. Ze zijn ongelooflijk gespecialiseerd en hebben praktisch alle mogelijke strips (ooit). Een gezellige chaos van bakken vol strips, sommige oud, speciaal en prijzig, anderen gewoon leuk voor de heb.

7. De Houten Trein Alkmaar
De naam van de winkel zegt het al een beetje: een speelgoed- en kinderboekenwinkel, in twee panden naast elkaar. Eindelijk een speelgoedwinkel waar plastic en knalroze glitters weinig voorkomen. De kinderboekenwinkel is heerlijk om rond te lopen, met kundig en lief personeel. Ze hebben boeken voor de allerkleinste tot de “Harry Potter Leeftijd”. Voor YA boeken kan je hier beter niet naartoe, maar alles wat daaronder hoort wel. Zeker ook de klassiekers (Grimm, Andersen, Tonke Dragt, Annie M.G. Schmidt) zijn goed vertegenwoordigd.

6. Luchthaven of andersoortig transferium
Een boek kopen op reis of voor een reis is altijd leuk. Je bent minder kieskeurig en komt dan ineens bij een totaal anders iets uit. Zo heb ik Twilight in de VS gekocht, omdat er stapels boeken van lagen. Ik had deel 1 geleend van mijn schoonzusje, maar daar durfde ik nog niet in te lezen. Deel 2 in de VS gekocht en meteen verslaafd (deel drie en vier uiteindelijk na lang zoeken in de Waterstones gevonden, zo heb ik meteen die winkel ontdekt, maar dat terzijde).
Boeken gekocht op vakantie houden altijd een speciaal plekje in je hart.

5. Feijn Alkmaar
Een beetje promotie van de lokale particuliere onderneming.
Feijn is een hele fijne winkel. De eigenaren hebben een grote passie voor boeken en delen dit graag met de klanten. Ze hebben een grote collectie in het Nederlands en in het Engels. Wanneer je een specifieke titel nodig hebt, bestellen ze het meteen voor je. Ze hebben een zithoekje voor koffie, verkopen ook klassieke muziek en hebben ‘voorleesavonden’.
Absoluut een winkel om iets verder voor door te lopen als je in Alkmaar bent.

4. Waterstones Amsterdam
Een winkel met werkelijk fantastisch personeel. Zij hebben verstand van zaken, echt waar.
De indeling in de winkel is ook erg leuk, zo heb je bijvoorbeeld een hele kast met boeken die aangeraden worden door het personeel.
Daarbij komt dat ze wonderschone uitgaven hebben van veel klassiekers.

3. American Bookstore Amsterdam
De beste (Engelse) fantasy en young adult collecties die je kan wensen.
Need I say more?

2. Waanders in de Broeren Zwolle

Waanders

Deze boekhandel is het waard om een weekendje Zwolle te boeken! Houd er wel rekening mee dat je zeker een dag moet uittrekken voor alleen de winkel, gelukkig is er ook een eetgelegenheid. Ze hebben alle boeken, fantastisch ingedeeld en nog in een kerk ook, werkelijk prachtig.

1. Dat ene onbekende winkeltje
Je kent het wel, je bent voor het eerst in een stad en per ongeluk in een straatje achteraf. Het is alsof je voeten je expres deze kant op hebben laten lopen, want daar zie je het. Een boekwinkeltje. Speciaal voor jou.
Zo heb ik veel van de andere boekwinkels in deze lijst gevonden. De absoluut beste plek om een boek te kopen en het mooiste is toch wel dat je ieder moment verrast kan worden en zo’n plekje kan vinden.

 

Dit was mijn TTT lijstje. Hopelijk heb ik jullie weten inspireren op jullie literaire zoektocht door Nederland (en de rest van de wereld).

De Nederlandse TTT is een initiatief van The Lady Library.

 

Een gedachte over “Top Ten Thursday: Beste plekken om boeken te kopen.

  1. Mijn favo boekhandel zit in Noordwijkerhout ! Wagenaar en van Haalem. Aardige mensen, goed aanbod. Als ik zeg dat ik naar de boekhandel ga zegt dochterlief “toch wel naar de ECHTE boekhandel van ome Joost mam? ” gevolgd op twee met Grimbergen in Lisse (heerlijk snuffelen daar) en op drie boekhandel van der Meer in mijn woonplaats Noordwijk om dan na aanschaf van het boek zo het strand op te lopen… Ik zoek het dus niet zo ver maar ik moet wel in elke plaats waar ik kom de boekhandel in !

    Like

Reageer hierop met een eigen hersenspinsel

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s