Avengers TAG

Wanneer je studie-ontwijkend gedrag vertoond is nadenken over een TAG die in het leven is geroepen door ‘Mijn B.I.E.B.’ altijd leuk.

Op zich heeft The Avengers geen klap met boeken te maken, maar dat maakt helemaal niet uit en dat vind ik zo leuk aan de TAG. Echte boekefans kunnen alle onderwerpen zo omdraaien dat het over boeken gaat. Dank daarvoor Vanessa!

THOR: Een boek dat je helemaal overDONDERde.
Mij overdonder je niet snel met boeken. Negen van de tien keer weet ik na twintig pagina’s al hoe het afloopt en dan hoop ik alleen maar dat het nog lekker doorleest tot het onvermijdelijke einde. Een boek dat mij wel degelijk met mijn ogen deed knipperen was Catching Fire van The Hunger Games trilogie. Zeker het gedeelte dat nog verfilmd moet worden. Potjandrie zeg. Heftig allemaal. Spannend en (redelijk) verrassend tot het einde aan toe.

BLACK WIDOW: Een boek dat er heel sexy uitzag, maar je uiteindelijk voor dood achterliet.
Om eerlijk te zijn snap ik deze TAG niet helemaal, al maakt de uitleg van Vanessa het wel iets duidelijker (en nu wil ik Vampire Academy lezen!). Het boek dat echt een WOW WTF effect op mij had heb ik nog niet gelezen, dus hier komt een film. Een hele oude film die waarschijnlijk niemand gaat kijken die deze blog leest, maar goed. Het is de film Easy Rider. De film kabbelt heerlijk voort, twee hppies die op hun motor naar New Orleans rijden. Een fijne roadmovie….denk je….yeah right. Echt de laatste minuut is vreselijk. Werkelijk vreselijk! Wat een hel. Narigheid en ellende. Na die laatste minuut kon ik nog maar één conclusie trekken: deze wereld is niet mooi en liefdevol, maar naargeestig, intolerant en gewelddadig.
Het heeft me heel wat uren Twilight, Divergent, Maze Runner en City of Bones gekost om over dat gevoel heen te komen. Poehee…

HAWKEYE: Een boek waar je momenteel je oog op hebt.
Heb je even? Daar komt ie: City of Ashes (en de rest), Vampire Academy, De Boekendief, The Scorch Trails (en de rest), De Beproeving, His Dark Materials trilogie, Wool, Shift & Dust trilogie, De Twaalf, De Elven serie. etc. etc. etc.

CAPTAIN AMERICA: Een waar je je erg beschermend over voelt.
Do. Not. Mess. With. Harry!

Het heeft een aantal jaar geduurd, maar ik accepteer ondertussen dat er van die vreemde mensen zijn die helemaal niets hebben gelezen of gezien van Harry Potter.
Zodra ik per ongeluk in een gesprek verwikkeld raak met één van deze zeldzame exemplaren, dan begin ik nog oké en ik zeg dat ik de boeken wél leuk vind. Maar als dan vervolgens zo’n figuur begint over: “Ik snap er geen snars van, je bent toch een volwassen vrouw hoe kan je dan van de kinderboeken over toveren leuk vinden. Wat een onzin. Het slaat helemaal nergens op en kan niet echt gebeuren. Die schrijver wilde alleen maar geld verdienen met onzin verkopen.”
Ja dan haak ik af! Mijn tolerantiegehalte kan iets hebben, maar dan komen mijn klauwen naar buiten en haal ik uit!

THE HULK: Een boek waar je helemaal aaaaaargh en groen van werd.
Allegaint.
Vreselijk! Echt iedereen mocht gewoon dood gaan van mij. Het maakte me niet meer uit. Wat een enorme teleurstelling. Boek 1 vond ik geweldig, boek 2 wel oké en boek 3 werkelijk naar. Het was een combinatie van alle slechte eigenschappen van veel andere YA boeken: Het gezeur van Bella, het ‘ik moet alles alleen oplossen’-sydroom van Harry, de voorspelbaarheid van City of Bones en dat alles gemixt met de ingrediënten die in boek 1 en 2 ook al veelvuldig gebruikt werden. Blegh. Wat een rotboek.

IRONMAN: Een boek waar je stalen zenuwen voor moet hebben.

omslag boek

omslag boek


Het eerste boek dat in mij opkomt is (weer) HEX van Thomas Olde Heuvelt. Het is gewoon zo’n ontzettend leuk, eng, bizar boek, maar laat ik ook een keer andere titels noemen. Dus bij deze een titel van een boek dat ik tijdens het lezen voor mijn lijst (op de middelbare school!) heb weggelegd en nog steeds moet uitlezen. The Day of the Triffids. Als je het omslag van het boek ziet of de filmposter uit de jaren zestig, dan lig je in een scheur zo lelijk/old school. Maar wat een eng boek. Tot waar ik heb gelezen worden alle mensen op de wereld blind en een bepaalde plantsoort blijkt buitenaards te zijn en komt tot leven. Dat blind-zijn vond ik zo eng, dat ik niet meer

filmposter 1963

filmposter 1963

verder heb gelezen. De mogelijkheid bestaat dat het een zwaar kansloos boek is, maar er is maar één mogelijkheid waarop ik dat boek weer uit de kast pak en dat is wanneer ik het IronMan-pakje aan heb.

LOKI: Een boek dat zo slecht is dat het goed wordt.
Schelden in de kerk, ik weet het: Twilight.
Als ik er heel goed over nadenk en de boeken afweeg ten opzichte van alle andere boeken die ik heb gelezen….. dan zijn deze boeken echt niet bijster goed. Sorry, dat vind ik echt.
Maar o o o o o wat is het stiekem fijn om te lezen!

Dit was mijn Avengers TAG!
Ben je het met me eens? Of juist helemaal niet? Ik sta open voor suggesties en discussies 😉

2 gedachten over “Avengers TAG

Reageer hierop met een eigen hersenspinsel

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s