Recensie: City of Bones (The Mortal Instruments I) ∗∗

City_of_Bones

∗∗ / 5
Titel: City of Bones – The Mortal Instruments book one
Auteur: Cassandra Clare
Genre: Fantasy / YA
Gelezen taal: Engels
Jaar van eerste uitgave: 2007
Uitgever: Walker Books
ISBN:9781406307627

De vijftienjarige Clary woont met haar moeder in New York. Wanneer deze ontvoerd wordt, komt Clary achter het familiegeheim: haar moeder behoorde ooit tot een groep demonenjagers. Langzaamaan lukt het Clary om tot die wereld door te dringen. Maar de wereld van de demonenjagers is verscheurd. Zal het Clary en haar vrienden lukken om haar moeder te redden?

Star Wars, meets Harry Potter, meets Twilight…
Alles aan dit boek / deze boeken leek me geweldig. Alsof ze geschreven waren speciaal voor mij. Een lange serie (zes boeken), vol met de mythologie, fantasy en liefdesperikelen waar ik zo van houd. Misschien heb ik het boek opgehemeld in mijn eigen fantasie, maar het viel me heel erg tegen.

Er is niets mis met de wereld waarin het zich speelt, helemaal niet zelfs, de wereld is geweldig. Er is ook niets mis met de karakters, ze zijn goed uitgewerkt, realistisch en je voelt goed mee met Clary (de hoofdpersoon), maar….
Het boek is zo ongelooflijk voorspelbaar! De schrijfster heeft zo erg haar best gedaan om verrassend en vol twisten te schrijven, dat ze juist heel erg veel clichés erin gestopt heeft. Alle plottwisten die je maar kan bedenken zitten erin en worden ver van te voren aangekondigd, maar de karakters in het boek zien ze niet aankomen (het enige kleine foutje qua personages). Dit maakte het lezen soms irritant, want af en toe is het gewoon fijn als een goed iemand goed is en een fout iemand fout.

Ik ben zeker van plan om de serie uit te lezen, al is het alleen al vanwege het feit dat alle mogelijke (standaard) twisten verspeeld zijn in boek 1, dus dan moeten de andere boeken beter te lezen zijn! Wat ik al zei: de wereld en de personen zijn leuk en zeker de moeite waard om te lezen. En als je geen grote lezer bent van het genre en je wilt “eens een keertje iets anders lezen” dan raad ik deze boeken zeker aan. Maar voor de fanatici onder jullie die net zoveel lezen en kijken qua fantasy en Young Adult als ik, dan moet je je voorbereiden op een hoog herkenningsgraad.

Hieronder een aantal twisten die ik meteen doorhad én herken uit andere verhalen!
^^^^^SPOILER ALERT ^^^^^^
1. Clary is de dochter van Valentine….duh….overduidelijk
2. Alec is verliefd op Jace
3. Clary en Jace zijn broer en zus (had ik door zodra men begon over haar overleden broer)
–> Star Wars anyone???? Luke en Leia zijn broer en zus EN kinderen van het grote kwaad en Han is verliefd op Leia, maar Luke (in het begin) stiekem ook….

4. Luke is niet te vertrouwen maar stiekem wel
5. Hodge is wel te vertrouwen maar stiekem niet
6. Valentine is niet te vertrouwen, maar stiekem wel, maar dan toch niet.
–> Zodra Luke werd afgeschilderd als “onbetrouwbaar” wist ik dat ie wel te vertrouwen was en was ik meteen al bang dat deze twist vaker voor zou komen en jawel.

7. Valentine werd geacht dood te zijn, maar was dat toch niet en is op zoek naar een of andere beker die ervoor zorgt dat hij kan winnen en wil een zuivering doorvoeren in de magische/mythische wereld.
–> Iedereen die meteen aan een Deathly Hallow dacht en Voldemort, steek nu je hand op.

En het zou me trouwens niets verbazen als in boek 2, 3, 4, 5 of 6 ineens (verrassing!) blijkt dat Jace toch niet haar broer is en ze gewoon verliefd op elkaar mogen zijn! Maar dat is mijn voorspelling nu (23 maart 2015), de toekomst zal leren of ik gelijk krijg. Dus: mocht je het al weten omdat je alles al gelezen hebt…mondje dicht, want anders spoiler je voor mij een voorspelbaar boek 😉

3 gedachten over “Recensie: City of Bones (The Mortal Instruments I) ∗∗

    • Aha, ik ben niet de enige dus! Dacht dat iedereen het geweldig vond (was al vang voor een “angry mob”. Ik ben nu The Maze Runner aan het lezen en daarna ga ik weer verder. Hopelijk wordt het beter!

      Geliked door 1 persoon

  1. Pingback: Recensie: City of Ashes (The Mortal Instruments II) *** | imagination opens worlds

Reageer hierop met een eigen hersenspinsel

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s