The Minimalism Game – Week 5: 171 items (and then some)

Minimalism5

I went overboard!

Bij het samenvoegen van de foto’s kwam ik tot een huiveringwekkende ontdekking: ik heb te veel weggedaan! Ja echt, ik was zo op dreef dat ik het grofvuil ben vergeten mee te rekenen. 17 items extra dus.

Het totaal staat hierdoor op: 513 dingen die afgelopen maand mijn huis uit gezet zijn.

Het is een initiatief van The Minimalist om jezelf te ontdoen van alle onnodige spullen in je huis.
Het idee is simpel: een maand lang gooi je spullen weg (of weggeven of verkopen), de hoeveelheid dingen per dag wordt bepaald door de datum van die dag.
Hieronder lees je het verslag van de laatste week. Ik ga niet meer alles opnoemen, want dat wordt echt te gek, maar zal per dag een paar items uitlichten.

26 – gekochte videobanden
Zoals jullie vorige week hebben kunnen lezen spaar ik films (nog steeds). Aangezien ik mee ga met de tijd (maar niet verder dan normale dvd’s, dus geen blue-ray dingen) heb ik ondertussen heel veel dvd’s.
Voorbeeld: we hadden Mars Attacks twee keer op video en twee keer op dvd! Geniaal grappige film, maar misschien wat overdreven. De videobanden van The Lord of the Rings hebben ook de strijd verloren van de extended editions op dvd.

27 – Sportauto’s en weer een bril!
‘Is deze van jou?’ vraagt mijn man mij verbaasd en hij houdt een mega grote poster van een sportauto omhoog.
‘Natuurlijk niet,’ zeg ik geagiteerd aangezien we nog zoveel spullen moeten uitzoeken.
‘Nou, hij is ook echt niet van mij.’
….
Weg ermee dus!
Met het uitpluizen van mijn nachtkastje (een goudmijn!) vond ik nog een reserve bril en (helaas) lege juwelendoosjes.

28 – Hoopje koptelefoontjes en overgebleven Ikea schroefjes
Een bonk zwart snoer en hele oude armbandjes. Na het ontdekken van 4 individuele oordopjes hebben we besloten dat dit twee koptelefoontjes waren en acht armbandjes. Naast nog heel veel andere dingen, zoals een oude printer, toetsenbord en Halloween lichtjes ging deze dag ook een papierentas vol met Ikea overblijfselen weg. Ik moet zeggen: ik vind het een beetje eng. Het zijn heel veel schroefjes, wieltjes, haakjes, witte plastic dingen waarvan ik niet weet wat het is en scharnieren. De mogelijkheid bestaat dus dan onze kasten binnenkort allemaal instorten….(deze Ikea zak heb ik trouwens als 1 item gerekend!)

29 – Dood plantje
Schaam schaam schaam. Ik prijs mezelf normaal gesproken dat ik best goed zorg voor mijn kamerplanten. Totdat ik deze week mijn werkkamer onder handen nam en een ongelooflijk dood plantje tegenkwam… I’m sorry!
We kwamen ook de duikbril en snorkel die hoorde bij de flippers van vorige week tegen. Net zo oud en net zo uitgedroogd.
Ik heb nog even getwijfeld, maar de enorme zak met enkele, kapotte en oude sokken zijn toch maar als 1 item gerekend. Anders had ik nog maanden door kunnen gaan.
Het tweede filmrolletje zit ook bij de stapel van deze dag. Dit is pas nostalgie! We hebben erg zitten twijfelen (de analoge camera’s hebben we wel nog), maar uiteindelijk bedachten we dat het rolletje na al die jaren niet meer goed zou zijn.
Voor de jonge lezers onder jullie: hiernaast een afbeelding van wat je vooral niet moet doen met een fotorolletje!
(en ik hoor nu tieners denken: “Oh, daar komt dat kader op instagram vandaan!”

30 – Elektronica uit de oertijd
Wie wat bewaart die heeft wat….. hele oude spullen.
Ik ben zeer trots op de jaren zeventig platenspeler die op dit moment een plaat afspeelt in mijn werkkamer, maar de cassettedeck of de oude boxen uit die tijd kunnen op zich best weg.
Deze dag heb ik ook echt nostalgie weggegooid. Als puber was ik al verslaafd aan films (en acteurs) en kocht veel kaarten van filmposters en knipte uit de Smash Hits en Hitkrant plaatjes. Dit heb ik allemaal bewaard. De mooiste kaarten heb ik in een foto album geschoven en de rest is weg. Mijn minder mooie plaatjes van de jonge Johnny Depp, Keanu Reeves, Leonardo DiCaprio en River Phoenix zijn niet meer.

31 – Een stuk minder fris
Proefmonsters, weggevertjes, cadeautjes van oma, je kent het wel. Allemaal van die douche gelletjes en lotions die je eigenlijk niet gebruikt, maar wat je zonde vind om weg te doen. Die van mij zijn allemaal weg en vullen merendeel van deze dag!
Daarnaast is er nog een lading glazen de glasbak in gegaan. Tijdens het weggooien stond een meneer te kijken en heeft nog vier bierglazen meegenomen. Hebben we er toch nog iemand blij mee gemaakt!


Extra: 17 items via grofvuil!

Totaal deze week: 188 items.
Totaal deze maand: 513 items

Conclusie ***** / 5
The Minimalism Game is echt een hele leuke uitdaging.
Het ging een stuk makkelijker dan verwacht en ik heb eigenlijk het idee dat ik nu pas bij het echte werk kom. Ik heb een opgeruimd gevoel, in mijn huis en in mijn hoofd. Het is zelfs zo dat ik steeds kritischer om me heen kijk en sneller dingen weggooi.
Wie weet ga ik volgend jaar weer een maand aan de slag, dan wordt het wel echt heel erg moeilijk, want alle dingen die toch al het huis uit moesten zijn nu toch echt wel verdwenen.

Reageer hierop met een eigen hersenspinsel

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s