The Minimalism Game – Week 4: 154 items

Minimalism4

Bring out your dead

Eén van de leukste zinnen uit de weelderige verzameling leuke zinnen van Monty Python en zeker toepasbaar op The Minimalism Game van deze week (en volgende week).
Wat een meuk. We zijn op zolder achter de schotten gedoken en het is onvoorstelbaar wat wij daar in vier jaar tijd hebben verzameld. Heel veel meuk. Kleine meuk, grote meuk, oude meuk, rare meuk, meuk waarvan we niet eens wisten dat we het (nog) hadden en af en toe dierbare meuk die we toch maar niet weg hebben gedaan. Nadat we als een wervelwind in slow-motion door de zolder waren geraasd, hadden we ineens vijf lege verhuisdozen, een volle vuilniszak en een opgeruimd gevoel. De eerste paar dagen van aankomende week zijn ook al gevuld en deze week wordt (eindelijk) het grofvuil opgehaald. Kom maar op met die laatste loodjes!

Het is een initiatief van The Minimalist om jezelf te ontdoen van alle onnodige spullen in je huis.
Het idee is simpel: een maand lang gooi je spullen weg (of weggeven of verkopen), de hoeveelheid dingen per dag wordt bepaald door de datum van die dag.
Iedere maandag geef ik een update op imagination opens worlds over de weggedane dingen tussen maandag en zondag, met eventueel de bijbehorende verhalen over de items die jaren mijn zolder hebben bewoond of door het huis hebben gespookt.

19 – Zestien videobanden en drie onduidelijke dingetjes.
Het gaat om de foto in het midden, de drie dingen zijn… ehm… een vis, een oranje bakje met gleuven (voor cd’s???) en een soort wekker/calculator die niet meer werkt.
Het moeilijkste was wel het uitzoeken van de videobanden. Vanaf mijn dertiende spaar ik al films. Het begon met films opnemen van televisie en dan tegelijkertijd kijken, zodat ik de reclames eruit kon knippen. Ik had heel veel films, dierbare films, vooral de BBC was (en is) een onuitputtelijke bron. Het schriftje waarin ik netjes bijhield welke films (2 per band) er op welke band stonden heb ik nog steeds. Zodra ik een bijbaantje had (in een videotheek, wonder boven wonder) kocht ik steeds meer videobanden (waarvan een collectie volgende week de revue passeert) en bekeek ik de opgenomen banden steeds minder. Hun prominente plek in mijn slaapkamer, werd verruild voor een la in de kast. Uiteindelijk ging mijn spaarmanie over op dvd, waardoor de kast met videobanden ondertussen naar zolder is verhuisd en de videospeler naar de slaapkamer. Weg doe ik het niet. Absoluut niet. Ik ben trotse eigenaar van alle (min 1) films van River Phoenix, op videoband, opgenomen van de BBC. Jaren heeft het me gekost om ze allemaal bij elkaar te sparen (en ik vergeef het me mijn moeder nog steeds niet dat ze over A Night in the Life of Jimmy Reardon heeft opgenomen). Dus mocht je deze film of videoband of dvd in bezit hebben en hem willen weggooien…. ik houd mezelf aanbevolen!

20 – Troep met een juweeltje: een lightsaber
Kleding, alweer, een jas, een heel klein bloempotje, bosje nep bloemen, 2 pinguinspaarpotten, een Shouffebier fleshouder, een heel oud computerspelletje/calculator, uitgedroogde schmink, een boom-kaarthouder en de Lightsaber van een Sithlord. Nu verschieten een aantal mensen tijdens het lezen. Een kapot Lightsaber van een Sithlord, we zijn natuurlijk niet zo gek om een hele weg te gooien.

21 – Stapel kleding nummer 9, nog meer troep en een verstekeling
Een bolhoed, twee badkamerkleedjes, een 3D-bril, een zonnebril, een slinger, 2 doosjes uitgedroogde schmink, een kapotte hanger en stiekem nog een Alfred J. Kwak. Vorige week dacht ik dat ik badeendje Alfred naar zijn familie zou sturen en wat denk je: we vinden nog een Alfredje. Nadat ik nederig mijn excuses heb aangeboden en gezocht heb naar Alfred I, heb ik Alfred II toch ook maar in de vuilniszak gedaan. Het spijt me, ik ben zelf degene die de familie van Alfred langzaam naar de grijze bakken hemel heb gestuurd…..slik.

22 – Stapel nummer 10, oude meuk en heeeeeeel veeeeeel stukjes
Twee oude handdoeken die ik vroeger gebruikte om mijn haar te verven (een bonte verzameling aan kleuren: paars, groen, oranje, rood, zwart, wit, blauw), een stuur voor een computerspel dat ze niet meer hebben (deze gaat naar de kringloop) en een schoenendood vol met zakjes met puzzelstukjes. We denken dat ieder zakje een puzzel is, maar we gaan het niet uittesten. Ik heb de zakjes geteld, dit waren er negen, dus we tellen deze voor negen items (als ik alle stukjes moet tellen, dan moet ik het komende half jaar The Minimalism Game spelen).

23 – Stapel nummer 11 en 12 en veel plastic
Twee poncho’s en een zak met plastic zakken, geen grap. We vonden serieus een zak met plastic zakken, van winkels. Alles is in de plastic bak gekieperd. Waarom bewaar je zoiets op zolder?! Weird…

24 – Stapel nummer 13 en 14 en 4 bierglazen
De glazen komen nog twee keer langs, de 25e en volgende week, niet dezelfde glazen natuurlijk.

25 – Stapel nummer 15, een oude desktop, flippers, 5 glazen en nog 7 stuks kleding.
Alle kleding is nu geweest! Ja echt. Ik ga denk ik nog wel even in mijn normale kledingkast kijken, maar van zolder is alles wat al jaren stond te wachten om weggegooid te worden, daadwerkelijk weg. Wat een opluchting: ruim 150 stuks kleding en bijna allemaal naar het Leger des Heils. In deze verzameling zitten ook wit uitgeslagen flippers waarvan ik niet eens wist dat we ze hadden.

Tot nu toe heb ik al 325 dingen weggegooid of weggegeven. Dat is echt heel erg veel. De laatste week is een (iets) kortere week van de 26e tot en met de 31e, dat is 171 items. Merendeel van de meuk is van zolder, dan nu moeten we echt gaan zoeken. Ik ben nu al super trots en het voelt echt opgeruimd….in mijn hoofd….nog niet in huis, want daar lijkt het net alsof er een bom is ontploft. Geen enkele netjes opgeruimde doos is meer veilig. Alles wordt overhoop gehaald en geïnspecteerd.

Bring out your dead

Reageer hierop met een eigen hersenspinsel

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s