The Minimalism Game – week 3: 105 items

Minimalism3

Week drie komt dan toch weer sneller dan je denkt. Deze week werd het alweer een stuk lastiger om afscheid te nemen van een aantal dingen. Ik ga voorlopig nog door met de stapels kleding (verpakt per 10), aangevuld met ander grut. Lees hieronder een aantal leuke herinneringen en verhalen over bijzondere fondsen.

Het is een initiatief van The Minimalist om jezelf te ontdoen van alle onnodige spullen in je huis.
Het idee is simpel: een maand lang gooi je spullen weg (of weggeven of verkopen), de hoeveelheid dingen per dag wordt bepaald door de datum van die dag.
Iedere maandag geef ik een update op imagination opens worlds over de weggedane dingen tussen maandag en zondag, met eventueel de bijbehorende verhalen over de items die jaren mijn zolder hebben bewoond of door het huis hebben gespookt.

12 – Stapel nummer 3 en 2 kalenders (alweer)
De stapel kleding die bij twaalf januari hoort is een beetje bijzonder, het is namelijk een stapel met echt goede kleding. Deze zit nu in een doos voor Rataplan, zodat anderen er voor een prikkie plezier van kunnen hebben. En jawel, ik heb nog meer kalenders gevonden! Dit keer eentje uit 2012 en een oude verjaardagskalender.

13 – Stapel nummer 4, een volle boodschappentas oud papier, een plakfotolijstje die niet meer plakt en een sleutelhangerboekje met ‘Fijne Verjaardag-spreuken’.
Net als menig lezer denk ook ik hierbij: ‘Wat moet je ermee?’ en toch heeft het jaren in mijn werkkamer gelegen. WEG ERMEE!

14 – Stapel nummer 5, twee oude aganda’s, een mini eekhoorn-op-motors-kalender 2014 en een doosje.
Vooral het doosje doet een beetje pijn aan mijn hart. Vroeger, echt basisschool vroeger, spaarde ik namelijk doosjes. Ja, echt, lege doosjes. Ik had er heel veel en dit doosje was de allermooiste en is ook nog de enige van de collectie die over is gebleven. En het bijzondere eraan? Het is helemaal geen mooi doosje! Klaar met de jeugdsentiment en gewoon de grijze bak in….(snik).

15 – Stapel nummer 6 en 5 oude pc spelletjes.
Lara Croft die schokkerig beweegt en Beavis & Butthead…..?
Een toevoeging van de kant van mijn man 🙂

16 – Stapel nummer 7 en 6 brillen op sterkte
Sinds mijn 3e levensjaar draag ik al een bril. Alle vormen en maten heb ik op mijn neus gehad en ik ben ook echt stekeblind zonder dat ding. Ergens heb ik nog lenzen gedragen, maar daar konden mijn ogen niet tegen, dus toch weer terug naar de bril. Ik houd altijd een reservebril, maar deze vergeet ik dan vervolgens bij de volgende nieuwe toevoeging weg te gooien. Deze week kan ik weer een nieuwe bril ophalen, daarom leek het me extra slim om nu echt mijn oude brillen in te leveren. Wie weet loopt er ergens anders op de wereld iemand rond met ongeveer dezelfde slechte ogen die dan heel blij gaat zijn met een (zonne)bril op sterkte.

17 – PAAR SCHOENEN!
Jawel, hier is die dan. Vorige week al aangekondigd en het is echt zo.
Ik heb 17 paar schoenen en slippers naar het Leger des Heils gebracht. 17 paar! En dan heb ik nog een lading staan die ik eigenlijk niet aantrek. Het probleem met mij bij schoenen: ik vind het echt zonde. Helemaal kapot lopen doe ik niet vaak, maar wel dusdanig dat ik ze eigenlijk niet meer aankan. Ik vond het echt heel erg moeilijk en Imelda Marcos kan rustig achterover leunen met haar ruim 3.000 paar, ik kom voorlopig niet meer in de buurt.

18 – Stapel nummer 8, 4 brillendoosjes, 2 normale zonnebrillen, een oude portemonnee en inhoud!
Vooral de portemonnee met inhoud is bijzonder, aangezien we geen idee hebben waar die inhoud van is. Het zijn muntjes, maar niet van een bekend iets. De knip was al een verassing dat deze ergens uit een doos kwam, maar de inhoud dus al helemaal. Geen idee. Iemand een vermoeden?

Dat was het spel van deze week. Volgende week 154 items!
Ik heb nog een paar stapels kleding achter de hand (ja, nog steeds), maar het wordt wel steeds moeilijker. Nu komt het moment dat ik echt dingen moet gaan weggooien die ik moeilijk vind. Deze week heb ik al een klein begin gemaakt met mijn schoenen en het nutteloze lelijke doosje. Volgende week komt de slachting…

3 gedachten over “The Minimalism Game – week 3: 105 items

Reageer hierop met een eigen hersenspinsel

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s