The Minimalism Game – Week 2: 56 dingen

Minimalism2

Week 2 van The Minimalist Game is een feit! Dit weekend hebben we flink huisgehouden op zolder en ik moet zeggen: dat lucht best op šŸ™‚
Ik ben erachter gekomen dat ik echt heel erg veel dingen bewaar. Zelfs dingen waarvan ik al had besloten dat ze weg moesten, dit vind ik dan stiekem zonde en ik zet het op zolder (een goed voorbeeld hiervan gaan jullie zien op de 17e!)

Het is een initiatief van The Minimalist om jezelf te ontdoen van alle onnodige spullen in je huis.
Het idee is simpel: een maand lang gooi je spullen weg (of weggeven of verkopen), de hoeveelheid dingen per dag wordt bepaald door de datum van die dag.
Iedere maandag geef ik een update op imagination opens worldsĀ over de weggedane dingen tussen maandag en zondag, met eventueel de bijbehorende verhalen over de items die jaren mijn zolder hebben bewoond of door het huis hebben gespookt.

5 – Sjaals
Ze vormen de achtergrond van de foto bij deze blog, omdat ik ze zo gezellig vond.
Ik ben dol op sjaals en ik draag ze ook echt veel. Bijna iedere winter komt er wel eentje (of twee) bij, maar op de een of andere manier verdwijnt er nooit eentje uit huis. Nou, deze maand wel! Twee van deze sjaals droeg ik dat ik 19 was en studeerde in Breda. Om de mysterie een beetje in leven te houden zal ik niet precies vertellen hoe lang geleden dat is, maarĀ mijn huur was nog net aan in guldens!

6 – Bolletjes wol
Op een dikke breinaald hangt een trieste lap in elkaar gezet wol, zonder verdere bestemming en in een plastic zak op zolder liggen de andere bolletjes geduldig te wachten totdat ze hun nut mogen vervullen. Ze wachten al heel erg lang.
Vandaar dat ze een nieuwe eigenaar krijgen. Een vriendin van mij is wel freubel-handig en zij is dol op haken. De bolletjes wol springen van blijdschap op en neer in de zak.

7 – Kussens
Kussens zijn kussens, soms koop je nieuwe. Meer kan ik er eigenlijk niet over vertellen. Ons Pinonest (logeerbed) op zolder lag te vol met kussens, dus er zijn er een hoop de deur uit. Nee, niet allemaal. Anders is het geen Pinonest meer natuurlijk.

8 – Ratjetoe
Het is gedaan met de pret (voorlopig), vanaf nu komen de ratjetoe dagen gevuld met van alles (behalve de 17e!)
Deze 8 bestaat uit: een beklede doos (ja je leest het goed), 2 paar kapotte handschoenen en 5 boeken die we dubbel hadden of van die gratis promo-dingen.
De boeken vond ik erg lastig. Het is echt tegen mijn principe om boeken weg te doen. Het troost me iets om te weten dat ze hopelijk een mooi plekje krijgen bij iemand anders in de boekenkast.

9 – Ratjetoe
Een badjas, een kapotte rugzak, een Sigg fles die te vaak van de berg af gevallen is, sloffen waarvan ik nooit heb geweten dat ik ze had, vier onbeduidende shirt van manlief en een badeendje. Niet meteen in paniek raken om het eendje. Ik vind het ook heel erg zielig voor hem, maar hij is als enige overgebleven van een hele set. Die set is al jaren geleden de grijze bak ik verdwenen. Hij is dus een beetje Alfred J. Kwak en hij komt op deze manier weer bij zijn familie. Echt waar. Of …. wacht… ik kan natuurlijk met die wol een sjaaltje voor hem breien en dan moet ik een knuffelmolletje kopen en toch die oude schoenen niet weggooien en dan….

10 – Stapel nummer 1
Het is schandalig. Ik heb zoveel oude kleding wel in zakken gedaan, maar nooit weggegooid, dat ik ze heb verdeeld in stapeltjes van 10. De komende dagen zal er dus steeds een stapel van 10 komen en dan iets erbij.
Nu aan jullie de vraag: voor hoeveel dagen heb ik stapeltjes van 10!?
Dit weekend heb ik alles uitgezocht, gefotografeerd en naar het Leger Des Heils gebracht. Wat een ruimte geeft dat op een zolder zeg. Zo zo.

11- Stapel nummer 2 en een vogelbekdier
Bij de Sigg fles gaf ik al een tipje van de sluier over onze wandelpassie en het vogelbekdier is het volgende tipje. Een Platypus werkt echt ideaal als je in de bergen loopt, je drinkt namelijk een stuk meer. Een paar zomers terug dacht ik ineens dat ik enorm aan het zweten was op mijn rug, maar de Platypus bleek lek te zijn, geen fijne constatering midden in een wandeling. In plaats van dat we hem meteen hadden weggegooid hebben we hem geprobeerd te redden met sporttape (en dat werkte best wel goed). Bij thuiskomst is hij met alle andere vakantiedingen weer op zolder terecht gekomen.

Dat was deze week. Volgende week 105 items die mijn huis zullen verlaten.

Een gedachte over “The Minimalism Game – Week 2: 56 dingen

Reageer hierop met een eigen hersenspinsel

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s