Top Ten Thursday: Boeken die ik in 2015 echt een keer moet gaan lezen

TTT 25 december 2014Gisteren (en de dagen ervoor) was ik zo druk met de voorbereidingen van het kerstdiner dat ik de TTT glad was vergeten! Gelukkig hoef ik vandaag alleen maar aan tafel te schuiven, dus ik zit rustig van de Top 2000 op de achtergrond aan mijn achtertafel. De Ladies van De Lady Library hebben deze week een categorie die op mijn lijf geschreven is, ik moet namelijk nog zoooooooo veel boeken lezen.

Hierbij dus mijn Top Tien van boeken die ik in 2015 echt een keer moet gaan lezen.

10. De Elfen – Bernhard Hennen
Vorig jaar ben ik rond de kerst begonnen in deel 1 en nooit verder gelezen. Het wordt nu echt wel weer eens tijd.

9. De Donkere Toren – Stephen King
Ieder jaar 1 boek, ongeveer. 2015 wordt het jaar van boek 3.

8. Dracula – Bram Stoker
Een oldtimer die al jaren in mijn kast staat. Ik wil hem heel graag lezen, maar het oud Engels houdt me een beetje tegen. Niet zeuren, gewoon doen!

7. Endgame – James Frey
Een van de vele hypes die ik weer eens gemist heb. Ik ben wel erg nieuwsgierig, dus een prima cadeautje dit jaar.

6. Sneeuwwitje Trilogie – Salla Simukka
Het omslag vind ik erg mooi van deze boeken, dat is eigenlijk de enige reden waarom ik deze boeken wil lezen. Het onderwerp lijkt me misschien wat “jeugdig”, maar als afwisseling kan dat best leuk zijn.

5. Erfenis – Christopher Paolini
Het moet dit jaar klaar zijn. Waarschijnlijk meen ik het laatste deel wel mee op vakantie van de zomer. De eeuwige bijvoeglijke naamwoorden zorgen ervoor dat ik redelijk huiver, maar op zich wil ik wel weten hoe het afloopt.

4. The Princess Bride – William Goldman
Een van mijn favoriete jeugdfilms. Het boek heb ik laatst gekocht in Waterstones (alias het Walhalla). Ik heb echt heel veel zin om in dit boek te duiken!

3. The Slap – Christos Tsiolkas
Van veel mensen hoor ik hoe leuk dit boek is. Het staat in de kast op me te wachten. Geen idee hoe ik het ga vinden, het is namelijk niet geheel mijn genre, maar we gaan het zien.

2. The Mazerunner – James Dashner
De filmposters zien er veelbelovend uit, maar ik moet van mezelf eerst de boeken lezen. In blogland worden deze boeken bejubeld, waardoor ik erg benieuwd ben geraakt.

1. The Mortal Instruments – Cassandra Clare
De hele box lag onder de boom dit jaar. Ik kan haast niet wachten totdat de vakantie afgelopen is en ik weer lekker in de boeken kan duiken tijdens het treinen!

Heb jij nog een tip voor mij voor 2015?

9 gedachten over “Top Ten Thursday: Boeken die ik in 2015 echt een keer moet gaan lezen

 1. Antonie Holslag; bloedrode dageraad!

  Marco Kunst ; Kroonsz!

  Vond sneeuwwitje trilogie niet zo.. athans deel 1 viel zo tegen dat ik 2 en 3 nog heb laten liggen.

  Like

 2. Zelf moet ik ook nog echt Erfenis lezen (of nou ja uitlezen… ik ben ergens vastgelopen) en verder raad ik Vlam van Floortje Zwigtman aan en bijna alle boeken van David Levithan (mijn favoriet is Two Boys Kissing), ook de Noorderlichttrilogie van Philip Pullman vind ik echt een aanrader.

  Like

  • Noorderlicht is dat de Engelse: His Dark Materials (met The Golden Compass)? Die heb ik staan en ben een heel eind in deel 1, maar het dialect van de hoofdpersoon vind ik mega irritant. Moet dus echt moed bij elkaar verzamelen om door te lezen, want iedereen die ik hoor is groot fan. Die anderen klinken ook leuk! Ik heb wat te doen in 2015 🙂

   Like

   • Ja klopt 🙂 Het is mij nooit zo opgevallen (en ik heb zowel de Engelse versie als de vertaling gelezen) dat Lyra een irritant dialect had :O

    Like

   • Zo hee. Beiden! Dat heb ik alleen gedaan met Lord of the Ring en Harry Potter! Dat moeten dan wel goede boeken zijn. Je hebt me overtuigd! Ik moet me niet zo aanstellen, heb meerdere boeken gelezen met dialecten erin. His Dark Materials komt op mijn To Read List 2015 (een lijst die nu al exceptioneel groot)

    Geliked door 1 persoon

Reageer hierop met een eigen hersenspinsel

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s