It is the season…deel 3: kansloze kerstfilms

De donkere dagen voor kerst zijn ideaal om jezelf onder te dompelen in guilty pleasures.
Het kijken van de films uit deel 1 en deel 2 kon je nog met een strak gezicht melden aan vrienden en je volgers op Twitter. Deze films kijk je stiekem, zonder het bekent te maken, al weten we allemaal van elkaar dat we ze zien. Bij deze doorbreek ik het taboe van de kansloze kerstfilms!

Hallo, ik ben Manon en ik kijk kansloze kerstfilms.

DEEL 3: DE KANSLOZE KERSTFILMS DIE JE EIGENLIJK NIET LEUK MAG VINDEN, MAAR STIEKEM TOCH WEL!
(en het zijn er best veel!)

***EERVOLLE VERMELDING***

The Family Stone
Nee, geen paniek! Deze film is geniaal! Ik kom er net achter dat ik hem vorige week ben vergeten. En ook al vind ik hem werkelijk fantastisch, hij hoort toch echt (nog) niet in de lijst van volgende week met top klassiekers. Vandaar nu een eervolle vermelding van deze romantische komedie met kerst.
Sarah Jessica Parker (blegh) speelt een rol die ze zowaar kan spelen, namelijk die van “uptight” snob. Ze heeft een relatie met de altijd fantastisch Dermot Mulroney (hawada) en gaat voor het eerst mee naar zijn familie. Hij komt uit een groot en vrij gezin. Het hele gezin vindt haar vreselijk en laat dit ook duidelijk merken. Behalve de broer (Luke Wilson, nog een keertje hawada), die Sarah eigenlijk wel leuk vindt…

De echte lijst:

Home Alone (deel 1)
Tot mijn grote schrik kwam ik er een paar jaar geleden achter dat Macaulay Culkin zowaar een jaar ouder is dan ik maar dat verklaart ook meteen waarom ik deze film nog steeds blijf kijken als hij op tv is. Dit is dé kerstfilm uit mijn jeugd. Hoe geniaal kan je het maken. Een klein jochie blijft per ongeluk alleen achter, terwijl zijn hele familie op vakantie is. Naast het feest dat hij voor zichzelf maakt moet hij ook nog inbrekers buiten zijn huis zien te houden. Even voor de duidelijkheid: het gaat alleen om deel 1, de andere delen zijn echt te kansloos!

The Santa Clause (deel 1, 2 en 3!)
Een (niet meer zo’n) moderne klassieker. Deze film heeft alles wat een goede slechte kerstfilm behoort te hebben.
Een gescheiden vader heeft zijn zoon met kerstavond. Alles gaat fout en tot overmaat van ramp verongelukt de kerstman ook nog op zijn dak! Na veel gezeur van zijn zoon trekt pa het kerstmannenpak aan en levert die nacht alle cadeautjes. De volgende ochtend denkt hij dat hij alles gedroomd heeft en gaat verder met zijn leven. Tot ongeveer oktober: hij wordt dikker, grijzer, houdt heel erg van koekjes en melk, kinderen achtervolgen hem en de lijst met lieve en stoute kinderen wordt op zijn stoep gezet. Ik ben geen fan van Tim Allen, maar dit doet hij ontzettend leuk.

I’ll be home for christmas
Jake is liever met zijn vriendin op een tropisch eiland dan thuis met kerst. Hij studeert ver weg van huis en vindt dat prima. Zijn vader en stiefmoeder willen hem graag thuis hebben, dus pa sluit een deal met zijn zoon: als zoon thuis is vóór het avondeten op kerstavond, dan krijgt hij de superdeluxe sportauto van zijn vader. Dit ziet Jake wel zitten, maar op de dag dat hij naar huis moet vertrekken wordt hij wakker midden in de woestijn in een kerstmannenpak. Redt hij het om op tijd thuis te zijn…..?

Fred Claus
Je zou het maar zijn…. de broer van de kerstman. Dat is geen pretje. Je broer doet altijd alles goed en iedereen vindt hem geniaal en jij hangt er maar een beetje bij. Dat is het leven van Fred Clause en daardoor is hij ook geen fan van zijn familie (die allemaal net als hij het eeuwige leven hebben!). Santa doet ieder jaar hard zijn best om Fred bij het feest te betrekken, maar zonder resultaat. Totdat Fred geldproblemen heeft en zijn broer om hulp vraagt. Fred komt, met zware tegenzin, naar de Noordpool om te helpen in ruil voor geld. Wanneer hij daar is, is er ook een effectiviteitsagent die de Noordpool komt controleren en het hele feest misschien wel inefficiënt vindt en de stekker eruit wil trekken!

White Christmas
Nee, deze films is niet vernoemd naar het klassieke liedje. Het liedje komt uit deze film! White Christmas is een klassieker uit periode waarin acteurs nog konden, zingen, dansen en acteren, een hartverwarmende musical zoals ze nu niet meer gemaakt worden.
Eigenlijk zou White Christmas bij de films van volgende week moeten (de top klassiekers om met kerst te kijken), maar andere films vond ik daar beter op hun plek.
Twee ex-militairen zijn als dua de showbiz in gegaan en ontmoeten twee zusjes. Ze gaan met z’n vieren optreden en stranden bij een kleine inn van de voormalige generaal van de twee heren. De inn is in de problemen en het beroemde kwartet gaat er alles aan doen om het te redden. Een betere kerstgedachte kan je haast niet vinden.

All she wants for christmas
Het spijt me. Echt waar. Dit is een mierzoete films, met alleen maar van die slecht acterende mooie mensen met te veel foundation op hun gezicht. Ik ben me daar wel degelijk bewust van, maar ik vind hem heel stiekem leuk. Hij was vorig jaar in de kerstvakantie op televisie, ’s ochtends, op rtl 4….
Het gaat over een vrouw die vrolijk en gezellig is (en alleen) en zij werkt als accountant voor een lieve meneer en probeert de fabriek te redden. O en er komt een knappe (te gladde) jongeman die haar hart steelt.

Jack Frost
Huilen, huilen, huilen. Op zich kon deze film misschien beter bij deel 1 van deze blogserie, maar hij is voor een volwassen vrouw eigenlijk redelijk aan de kansloze kant.
Michael Keaton is een drukke carrière vader die geen tijd heeft voor zijn zoon. Rond kerstmis overlijdt pa door een auto ongeluk (begin hier met huilen). De volgende winter komt pa terug als sneeuwpop om zijn beloftes aan zijn zoon waar te maken (ga hier verder met huilen, zeker op het moment dat de temperatuur stijgt).

Deck the halls
Twee goede acteurs, veel geschreeuw, nog meer irritatie momentjes en een film vol kerstsfeer!
Danny DeVito is werkelijk de meest irritante buurman die je maar kan hebben en Matthew Broderick laat dat ook uitgebreid merken. Je hebt in het begin vooral veel medelijden met Matthew, aangezien Danny een lapzwans is. In de loop van de film draaien de rollen redelijk om. Danny heeft een plan, een geniaal plan (zijn uitwerking is alleen niet zo handig). Hij wil dat zijn huis te zien is vanaf de ruimte, door middel van kerstlampjes.

Holiday in handcuffs
De kansloosheidmeter slaat door het plafond, maar dat mag in deze tijd!
Deze film moet ik nog zien en staat voor morgenavond op het programma.
Ik kan er dus nog weinig nuttigs over melden, maar hij lijkt me heerlijk fout.

Volgende week zondag komt het echte werk: DE TOP KLASSIEKERS OM MET KERST TE KIJKEN

Reageer hierop met een eigen hersenspinsel

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s