Top Ten Thursday: Neurotische Boekgewoontes

De Lady Library maakt het deze week weer gezellig: mijn diepste donkerste boekgeheimen komen op tafel. De meeste neurotische trekjes gaan trouwens eerder over iets waar ik echt niet tegen kan, dan iets dat ik zelf doe, maar dat terzijde.
Ik ben benieuwd of mijn TTT een feest der herkenning is of juist een lachsalvo teweeg brengt bij je 🙂
Enjoy!

Bij voorbaat stom :(

Bij voorbaat stom 😦

10. Sommige boeken vind ik bij voorbaat stom. Ik heb het ook met films. De boeken op de bovenstaande foto zijn, volgens betrouwbare bronnen, stuk voor stuk goede boeken, maar ik vertik het om ze te lezen. Ik vind de titel en/of het omslag stom, dus de inhoud moet dan ook wel stom zijn. Er moet veel gebeuren voordat ik deze boeken uit de kast haal (om te lezen).

9+8. Heel veel mensen lezen in bed, nog even voor het slapen gaan. Ik niet. Vroeger wel, maar het is niet goed voor mijn gezondheid. Ik lees mezelf wakker. Echt waar. Een hoofdstuk moet uit en vaak lees ik dan stiekem de eerste zin van het volgende hoofdstuk en dan moet die ook uit.

7. Heel af en toe houd ik ervan om te schoppen tegen de maatschappij. Niet in het openbaar, maar gewoon voor mijn gevoel en mijn principes. Daarom vind ik bij voorbaat boeken niet leuk die aangeprezen worden in bepaalde programma’s. Zodra Matthijs, Umberto of (vroeger) Oprah over een boek begint dan haak ik af en dan denk ik: “Ha! Ik doe niet mee met deze massahysterie. Jullie kunnen mijn hersenen mooi niet spoelen met jullie mooie praatjes!”…. En dan zit ik heel zelfvoldaan op de bank (zonder een eventueel goed boek gelezen te hebben).

6. Series moeten in dezelfde uitgave zijn. Ik houd ervan als er een mooie strakke serie boeken in mijn boekenkast staat. Helaas is dit me tot nu toe alleen nog maar bij de Nederlandse variant van Harry Potter gelukt. Ik zou in staat kunnen zijn om de andere series opnieuw te komen. Lang leve de boxsets!!!!

5. Dit trekje kan alleen met papieren boeken (die ik sowieso het liefste lees). Er gaat niets boven een papieren boek voor het eerst open doen en dan even aan de pagina’s ruiken. I know, I am weird…

4. Als ik begin in een boek spreek ik altijd met mezelf af dat ik het niet doe, maar al snel gaat het verkeerd. Ik lees altijd de laatste zin van een boek, ruim voordat ik het boek uit heb.

3. Als een boek een losse omslag heeft, dan moet deze omslag erom blijven. Hoe irritant ook. Het moet.

2. Een boek mag je niet open ondersteboven op een tafel leggen en laten liggen.
Een tik die ik van mijn moeder over heb genomen. Dat is zonde van de rug en slecht voor het boek. Niet doen mensen!

1. De hoofdzonde waar ik werkelijk niet tegen kan: Ezelsoren….
Vreselijk, hoe durf je!? Vandaag tijdens de les was een leerling eerder klaar met een toets en dan hebben wij de geniale regel: lezen. Wat doet hij: hij vouwt de meest ingewikkelde ezelsoren ooit. Op meerdere pagina’s. Echt, ik had het niet meer.

Disclaimer: Bovenstaande neuroses gelden absoluut niet voor studieboeken, kookboeken en reisboeken. Daar moet je vooral in schrijven, ezelsoren maken en erin leven. Hoe weet je anders waar je samenvatting over moet gaan, welk gerecht lekker is of naar welke plaats je absoluut nog een keertje moet!?
Een niet gehavend boek is in die gevallen een boek dat zijn doel niet heeft kunnen volbrengen.

Nigella KEUKEN met persoonlijke adviezen en aanwijzingen.

Nigella KEUKEN met persoonlijke adviezen en aanwijzingen.

2 gedachten over “Top Ten Thursday: Neurotische Boekgewoontes

Reageer hierop met een eigen hersenspinsel

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s