It is the season… deel 2: Yes, de Sint is vertrokken!

Eindelijk is het echt zover: DE SINT IS VERTROKKEN.
Snel de pepernoten opeten, schoenen opruimen en surprises bij het oud papier gooien, want het wordt nu echt tijd voor KERSTFILMS! Er is niets meer dat je tegen kan houden.

Hierbij deel 2 van “It is the season…” welke deze keer in het teken staat van heerljke kerstigheid, maar nog niet helemaal.
Klik hier voor deel 1.

A Christmas Story
Fouter dan fout, maar zo gezellig. Een erg oude film over een (nerd) jongetje die heel graag een nepgeweer voor kerst wilt hebben. Iedereen zegt dat hij zijn oog uit zijn kas zou schieten, maar hij houdt vol. Ondertussen heeft pa een wanstaltige lamp gewonnen die hij perse voor het raam wil hebben staan, sneeuwt het heel hard en is het kleine broertje ontzettend irritant.
Overheerlijk kerstvertier!

Bad Santa
Hij rookt, drinkt, boert, scheldt en is algeheel heel erg naar.
Veel mensen kennen deze film ondertussen. Hij is erg grappig, maar draagt niet erg bij aan het ultieme kerstgevoel. Juist omdat de acteurs er een over-the-top feestje van maken, krijgt deze film wel een vermelding, maar niet te dicht bij kerst en vooral daarna weer vol in de kerstmodus met de films! In het kort: ieder jaar werkt Billy Bob als kerstman in een warenhuis, zodat hij later de boel kan leegroven.

Four Christmases
Ondertussen is deze film al een aantal jaar op tv te bewonderen. Het is geen hoogvlieger en de families zijn soms ronduit irritant, maar het geeft een heerlijk kerstgevoel met leuke acteurs.
Reese Witherspoon (altijd leuk) en Vince Vaughn proberen ertussenuit te sneaken met kerst, omdat ze geen zin hebben in hun familie. Dan komen ze op tv wanneer de vlucht gecanceld wordt en moeten ze dus toch bij iedereen langs. De families zijn op z’n zachts gezegd nogal bijzonder.

Family man
Vreselijk zoetzappig maar ik houd ervan.
Nicolas Cage heeft vroeger de liefde van zijn leven laten lopen en koos voor zijn carrière. Hij heeft een snel en rijk leven, maar op kerstavond vraagt hij zich toch af of hij de juiste keuze heeft gemaakt. De volgende morgen wordt hij wakker in een nieuw leven: met vrouw en kinderen, alles erop en eraan. Hij krijgt een kijkje in zijn “wat als…”-leven.
Zoals ik al zei: zoetzappig, maar o zo lekker…

Gremlins
Ongeveer net zo erg een kerstfilms als Die Hard, maar absoluut één van de klassiekers.
Voor de jonge lezers van mijn blog, die de films waarschijnlijk niet kennen, even een uitleg. De film gaat over een vader die via een handelaar een grappig beestje koopt voor zijn zoon. Op kerstavond (of ochtend..) pakt zoonlief het pakketje uit en een pluisbeestje komt te voorschijn: Gizmo. Werkelijk een moppie. Er zijn alleen twee dingen waar je altijd op moet letten:
1. Laat nooit water op hem vallen.
2. Geef ze nooit, maar dan ook nooit na twaalf uur ’s nachts te eten.
Drie keer raden wat er gebeurt…

Miracle on 34th Street
De remake is ondertussen ook alweer een klassieker. Het meest schattige meisje ooit (echt waar), woont samen met haar moeder in een flat. Tegenover hun komt een leuke man wonen en al snel zijn het meisje en de man bevriend (hij past op als moeders moet werken). Het meisje is heel pienter en vertelt aan de man dat Santa Clause niet bestaat. Maar dan ontmoeten ze de invalkerstman van het warenhuis waar moeders werkt. Die man lijkt wel erg veel op de echte…. maar dat kan toch niet?
Zo heerlijk en fijn en gezellig en lief….. smelt….

Scrooged
Het is pas echt bijna kerst als je deze film hebt gezien.
Een (redelijk) moderne klassieker. Niet te missen!
De baas van een tv-station gedraagt zich nogal zoals de klassieke Abanezer Scroodge deed. Zijn overleden baas verschijnt in zijn kantoor en vertelt hem dat hij bezocht wordt door drie geesten…
Ik gok dat jullie de rest van het verhaal kunnen raden, maar niet in dit ontzettend leuke jasje!

Dit was weer alle kerstpret van deze week.
Volgende week de leukste van “It is a season…” (al zeg ik het zelf), namelijk:
DEEL 3: DE KANSLOZE KERSTFILMS DIE JE EIGENLIJK NIET LEUK MAG VINDEN, MAAR STIEKEM TOCH WEL! 🙂

Een gedachte over “It is the season… deel 2: Yes, de Sint is vertrokken!

  1. Pingback: It is the season…deel 3: kansloze kerstfilms | imagination opens worlds

Reageer hierop met een eigen hersenspinsel

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s