Boek versus Film: RomComs / Drama’s

De meeste mensen zeggen dat het boek altijd beter is dan de film, maar is dit ook echt zo? Een film kan zo fijn zijn, even lekker twee uur zwijmelen of opgaan in een andere wereld en daarna weer terug naar het normale leven. Met een boek ben je toch zeker langer bezig, maar daar heb je weer je eigen fantasie.

Zegt een beeld meer dan duizend woorden of lezen we liever duizenden woorden? Ik ga, verdeeld over drie blogs, op onderzoek uit…
nu: Romantische Komedies / Drama’s

Bridget Jones’s Diary / Het Dagboek van Bridget Jones (deel 1)
Het boek vond ik erg vermakelijk, zeker weten, maar de FILM kan ik meepraten.
Waar ik me in het boek aan ergerde is het feit dat je kennelijk dik bent wanneer je 63 kilo weegt, was in de film geen issue, want Bridget in de film prima is goed gevuld (en ze  had net iets te krappe kleding aan, wat zijn werk ook goed deed). Colin Firth niet Marc Darcy speelt is natuurlijk ook niet verkeerd 🙂

Wuthering Hights
Boek versus Film….oei een lastige.
Het boek was moeilijk, maar goed en de film duidelijk, maar saai 🙂

Het BOEK heeft het toch gewonnen voor mij.
Ondanks het moeilijke Engels en de vele familielijnen is het een ontzettend mooi verhaal waar je zeer goed in mee kan leven. De mistroostige omschrijving sleurt je mee door het Engelse landschap.

The Notebook
Film! Film! Film! Zeker weten FILM!!!!
Hier heb ik meerdere redenen voor:
1. Het boek vond ik ontzettend saai.
2. Ryan Gosling en Amy McAdams spatten samen van het beeldscherm. Echt fantastisch gecast!

The Help / Een Keukenmeidenroman
In de film kwamen naar mijn idee de spanningen in de huishoudens en op straat niet goed naar boven. Prima film, maar veel beter BOEK.
Het broeierige zuiden wordt overduidelijk gemaakt en versterkt door de manier waarop de blanken vrouwen denken en doen. In de film zie je dit ook wel, maar de frustratie van het onbegrip brengt je niet tot het kookpunt, het boek doet dit wel.

Extremely Loud and Incredibly Close
Als verjaardagscadeautje heb ik een keer het boek en de film gekregen. Ik zou alleen de film pas krijgen als het boek uit was. Wat hebben mijn vriendinnen daar lang op moeten wachten! Wat een ramp van een boek. Dialogen staan achter elkaar geschreven en er zitten hele rare pagina’s tussen (waar bijvoorbeeld de regelafstand zo klein wordt dat je de zinnen niet meer kan lezen). Sommige delen van het boek vond ik geweldig, anderen ronduit vervelen. Het boek is eindelijk uit, na jaren, de film moeten we nog kijken (waarschijnlijk over een paar weken), maar ik kan je nu alvast vertellen dat ik de FILM veel beter ga vinden! (al ben ik wel bang voor de hoofdpersoon, want die vond ik in het boek ook stom)

Eat, Pray, Love
Wat een langdradig saai boek en wat een prima FILM als je alleen thuis bent en met je voetjes omhoog tv wilt kijken.
Het boek heb ik, dan 100 pagina’s weg gelegd. Het kon me echt niet bekoren. De film zat in een box met andere films die ik wél wilde hebben. Uit pure verveling heb ik hem een keer aangezet en me prima vermaakt! Hier zie je maar weer, anderhalf uur kan ik best hebben, maar 400 pagina’s echt niet!

Uncle Tom’s Cabin / De Hut van Oom Tom
In de loop van het schrijven van deze blog, kom ik tot een wonderbaarlijke conclusie: ik lees niet graag romcom’s en drama’s, maar de films vind ik wel leuk om te kijken!
Ook van dit boek vond ik de (tv)FILM beter dan het boek. Het is al een hele oude film (en een nog ouder boek). De film heb ik eerst gezien, toen ik nog een puber was, en deze heeft erg veel indruk op mij gemaakt. Het boek heb ik een paar jaar geleden gelezen. Het was een goed boek, echt waar, maar in dit geval zeggen de beelden, bij mij, meer dan 1000 woorden.

Conclusie
Ik ben dol op drama’s, zolang het maar beweegt op tv en niet in lettertjes voor me gespeld staat! Dit had ik werkelijk nooit bedacht, maar nu ik het zo voor me ziet klopt het wel. Mijn filmkast staat vol met Kostuumdrama’s, Romantische Komedies en Speelfilms…. mijn boekenkast eigenlijk niet….

Reageer hierop met een eigen hersenspinsel

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s