It is the season …. deel 1: De Start

Het kan niet onder stoelen of banken geschoven worden dat ik dol ben op films.
Opgaan in een andere wereld en meeleven met karakters die ongeveer 2 uur je beste vrienden of grootste vijanden zijn. Heerlijk.
Dit fijne gevoel begint in de loop van september zich te kanaliseren richting één onderwerp. Ik lonk ongemerkt al naar die ene la. Die la waar ik nog niet in mag kijken. De la met de kerstfilms (ja, ik heb een la met kerstfilms). Begin oktober vermaan ik mezelf dat het echt nog niet mag, totdat de overheerlijke laatste dag van de maand komt en ik The nightmare before Christmas legaal mag kijken. Voor de rest moet toch echt eerst Sinterklaas in het land zijn, ook al beginnen de kerstfilms als paddenstoelen bij Netflix in de lijsten te verschijnen.

Aangezien ik in de afgelopen 20 jaar een perfect kerstfilm-systeem heb bedacht en ik een grote kenner ben van films in verschillende genres. Ga ik jullie in de toeloop naar kerst begeleiden met tips voor de leukste films én in de juiste volgorde, zodat jouw “it is the season to be jolly-gevoel” optimaal opgebouwd wordt.

Te starten met: films om te kijken om naar kerst toe te leven.

Link IMDb

Link IMDb

Die Hard
Ho ho ho now I have a machinegun
Dé kerstfilm die werkelijk het hele jaar door kan!
John McClane heeft wat problemen op het thuisfront. Hij is politie agent in New York en zijn vrouw is aan de andere kant van het land gaan werken. John is grof, chagrijnig en de beste anti-held. Op kerstavond haalt hij zijn vrouw op van haar werk en prompt blijkt haar hele afdeling gekidnapt te zijn door sadistische engerds. John, die hard als hij is, sluipt in zijn eentje door de wolkenkrabber om zijn vrouw te redden.

Link IMDb

Link IMDb

The nightmare before Christmas
Hij kwam al voor in mijn Halloween blogje en daarom is hij ook zo perfect. Het is geen échte kerstfilm. Echt niet. Het is een Halloween films. Dus die kan je makkelijker ergens in de laatste week van oktober kijken. Met een dekentje op de bank. In de fantasy wereld “onder” onze wereld zijn alle feestdagen vertegenwoordigd in hun eigen land. Jack Skellington is het zat om kinderen bang te maken, kidnapt de kerstman en neemt het kerstfeest over. Met alle gevolgen van dien.
Het begin is er!

Link IMDb

Link IMDb

Serendipity
De films begint in de periode rondom kerst, maar gaat niet over kerst.
Twee mensen ontmoeten elkaar, omdat ze allebei het laatste paar handschoenen willen. Ze hebben een geweldige avond, maar ze hebben beiden een relatie. Zij gelooft erg in het lot en verzint een rare manier om te kijken of het lot ook vindt dat ze bij elkaar horen. Vervolgens stappen we van de kerst af en zien we vooral zijn zoektocht naar haar.
Vinden ze elkaar nog terug?

Link IMDb

While you were sleeping
Een heerlijke zwijmelfilm, die niet over kerst gaat, maar die wel in die periode afspeelt. Een jonge vrouw die werkt bij het spoor is helemaal alleen (met kerst). Op kerstavond ziet ze de man van haar dromen, met wie ze nog nooit gepraat heeft, op het spoor geduwd worden. Zij redt zijn leven, maar in het ziekenhuis mag ze hem niet zien. Een verpleegster vangt op dat ze tegen zichzelf zegt dat ze met hem wil trouwen en denkt dat ze verloofd zijn. Dan komt zijn grote, drukke, gezellige familie en gelooft de verloving. De jonge vrouw wordt meteen opgenomen in het gezin, terwijl je man in coma ligt. Kan ze het nog over haar hart verkrijgen om de waarheid te vertellen?

Link IMDb

Link IMDb

The Holiday
We begeven ons steeds meer op glad ijs, wat betreft de hoeveelheid kerst in de films.
In The Holiday kunnen we er echt niet meer omheen: het is kerst, maar….niet je typische tralalala kerst. Twee vrouwen hebben vreselijk liefdesverdriet en wisselen met kerst van huis. De een woont in een mega villa in LA de ander in het meest schattige huisje op het platteland van Engeland.
Deze film heeft alles, een leuk verhaal, ontroerende momenten, slappe lach momenten en mooie mannen.

Link IMDb

Link IMDb

Love Actually
Kennelijk zijn er nog steeds mensen die deze film niet gezien hebben. Onbegrijpelijk. Een van de beste romantische comedy’s ooit. Echt ooit: los van het kerstthema.
Het is (de eerste?) mozaïek film over verschillende liefdesverhalen in London rondom kerst.
(Voor de oplettende onder jullie: “Rick” uit The Walking Dead speelt een hele lieve en leuke rol!)

Dit was het eerste deel van mijn ‘It is the season…’ blogjes.
Volgende week deel 2: In de stemming komen.

4 gedachten over “It is the season …. deel 1: De Start

  1. Pingback: It is the season… deel 2: Yes, de Sint is vertrokken! | imagination opens worlds

  2. Pingback: It is the season…deel 3: kansloze kerstfilms | imagination opens worlds

Reageer hierop met een eigen hersenspinsel

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s