Top Ten Thursday: auteurs van wie ik de meeste boeken heb

In deze TTT van De Lady Library hoef ik dit keer alleen maar voor mijn boekenkast te staam (een bezigheid die ik sowieso leuk vind) en te tellen. Manlief is ook een groot boekenfanaat en heeft zelfs meer boeken dan ik (al ben ik na onze “samensmelting” van boeken redelijk de tel kwijtgeraakt). In deze Top 10 heb ik gekeken naar boeken die ik lees of wil lezen (en dus niet de vele Clive Custler boeken die door ons huis zwerven meegeteld). Mijn top tien begint met boekenseries en daarna de schrijvers van wie ik de meeste losse boeken heb. Ik wilde eigenlijk mijn hele lijst vullen met “losse” boeken, maar dit werden dan veel schrijvers met 2 boeken en dat vind ik niet eerlijk tegenover de serie schrijvers waar ik alles van heb. Het is dus een mengelmoesje van series en losse boeken. 🙂

10. Verschillende Trilogieën
De “usual suspects” komen voor in mijn trilogieën rijtje. Denk aan Divergent, The Hunger Games en His Dark Materials

9. Christopher Paolini – 4 boeken
De Erfgoed Serie. Eigenlijk verdienen andere boeken het meer om hier te staan, maar ja, hij heeft een serie van 4 boeken en de andere van 3. Helaas. Eerlijk is eerlijk. Ik moet het laatste deel Erfenis nog lezen, maar daar wacht ik nog even mee. Daar moet je namelijk echt voor gaan zitten.

8. JRR Tolkien – 4 of stiekem 8 boeken
Ik ga heel erg vals spelen. Ik heb namelijk The Lord of the Rings (3 boeken) en The Hobbit, maar ook In de Ban van de Ring (3 boeken) en De Hobbit. Dus dat is acht. Vind ik. Hee, het is mijn lijstje!

7. JK Rowling – 14 boeken
Jullie raden het al: Harry Potter natuurlijk, dan schiet het snel op met de hoeveelheid boeken natuurlijk, zeker als je net als bij Tolkien alle boeken in het Engels én het Nederlands hebt…. 🙂

6. Stephenie Meyer – 5 boeken
Ze staat expres hoger in het rijtje dan JK Rowling, omdat ik van Stephenie een serie heb én een los boek, namelijk The Host. Maar Twilight is weer een serie, dus vandaar weer lager dan Neil. Ja joh. Je hebt hier hogere wiskunde voor nodig!

5. Neil Gaiman – 4 boeken
De collectie rondom Neil stijgt langzaam. Zijn boeken zijn perfect als verjaardagscadeautje of vakantieboek. Zodra ik American Gods had gelezen was ik verkocht, zoals jullie kunnen lezen in de recensie. Neverwhere ligt met smacht op me te wachten.

4. Paulo Coelho – 6 boeken
Zijn boeken vind ik erg fijn om één per jaar (of twee) te lezen. Niet te veel achter elkaar, want dan wordt het vervelend. De Alchemist vond ik prachtig, maar dat kan er ook aan liggen dat ik deze las op een stijger in Zweden. Maar Elf Minuten en De Heks van Portobello vond ik ook erg mooi. De filosofische ondertoon die zijn boeken hebben kan ik erg waarderen. De Zahir was dan weer erg vaag, waardoor ik een beetje afgeschrikt ben.

3. Dolf de Vries – 8 boeken
Officieel is het geen serie, maar stiekem een beetje wel. De boeken staan los van elkaar, maar heten wel allemaal hetzelfde […vul hier een land in…] in een Rugzak. Voor mij was China in een Rugzak de eerste en ik heb tranen met tuiten gelachen. Dolf de Vries beschrijft zijn eigen reizen in deze boeken en dat doet hij op een ontzettend leuke manier. Je leert echt de cultuur kennen van het land waar hij is en de manier waarop de lokale bevolking op hem reageert.

2. Roald Dahl – 8 boeken
Een veel terugkomende meneer in mijn TTT lijstjes en terecht!
Sjakie en de Chocoladefabriek, De GVR en vele anderen hebben een plekje in hart en op mijn plank. Niet alleen de kinderboeken van Roald Dahl staan op die plank, ook wat volwassen werk en als ik dit als losse boeken had dan zou Roald misschien Stephen wel van de eerste plek stoten, maar helaas voor Roald heb ik een heel dik verhalenbundel.

1. Stephen King – 27 boeken
Deze absurde hoeveelheid heb ik vooral te danken aan mijn man. Hij leest sinds zijn puberteit King boeken en dan stijgt het aantal snel, zeker nadat ik mijn geringe collectie aan King boeken erbij zette. Ik moet nog heel veel boeken hiervan lezen. Momenteel ben ik bezig in de serie van De Donkere Toren (deze zitten erbij gerekend). Daarnaast wil ik nog erg graag de klassiekers zoals Het en De Beproeving lezen.

Een deel van onze King-collectie (de hele collectie paste niet leesbaar op de foto)

Een gedachte over “Top Ten Thursday: auteurs van wie ik de meeste boeken heb

Reageer hierop met een eigen hersenspinsel

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s