The music of my life tag

Jawel, het is zover: ik heb een tag verzonnen.
Misschien bestaat deze al ergens op het wereld wijde web, maar ik ben hem nog niet tegengekomen en wilde er graag eentje maken. Muziek neemt in mijn leven een belangrijke plaats in, het is verweven met grote en kleine gebeurtenissen. Hierbij in alle glorie en kansloosheid, de quilty pleasures en pareltjes die mijn leven tekenen.

Nostalgie: De muziek uit mijn vroege jeugd

Mijn ouders hebben hun best gedaan om mij zo breed mogelijk muzikaal op te voeden. Pa luisterde op zondag vaak klassieke muziek en The Roling Stones, ma was meer van de Country en Paul Simon.
Het liedje dat ik meteen link aan mijn jonge jaren is toch wel: Bert en Ernie – Troeteleendje.

Het schaammomentje: De muziek uit mijn jonge tienerjaren

Het feit dat ik een bakvis ben is tegenwoordig vooral te zien aan mijn voorliefde voor kansloze romantische films, maar deze status was al vroeg in mijn leven gevestigd.
De gekte rondom One Direction en Justin Bieber is er niets bij. Huilend gillend en schreeuwend heb ik tot twee keer aan toe in de Ahoy gestaan. Ik was 12 jaar en hoteldebotel verliefd en heftig ook. Op alle vier de heren van Take That, maar vooral op Mark Owen (I know…)
Hierbij trakteer ik jullie op het liedje waar ik uren, dagen, maanden op heb gezwijmeld en dan vooral de clip (I know…).

Huh?: De muziek die niemand verwacht bij me

In mijn zoektocht naar de meest geniale muziek ben ik langs hoge pieken gekomen en door diepe dalen. Om zo eens het één en ander te noemen: Bon Jovi, Aerosmith, Ilse de Lange, Kane, Suede, Abel, Elvis, Tina Turner en Acda & de Munnik. In die zoektocht is 1 dame blijven hangen met een wereldberoemd liedje wat ik haat. Werkelijk in haatte dit liedje voordat ik deze (originele!) versie hoorde. Luister zelf maar, zo mooi….

Aan de andere kant: misschien past Dolly wel beter bij mijn bakvissenreputatie dan de andere muziek waar ik van houd. Dus bij deze, ook eentje van de andere kant van het spectrum!

Tickets please: De band/artiest die ik live wil zien

Dit is een lastige, aangezien ik dol op concerten ben. Ga ik af op de best klinkende muziek? Op de mooiste show? Of het algehele vermaak?
Tina Turner heeft grote indruk op mij gemaakt een paar jaar geleden (toen ze voor de vijfde keer op afscheidstournee ging), maar Ana Brun in haar eentje in het Patronaat in Haarlem was adembenemend. Er is maar één artiest waar ik altijd een kaartje van wil kopen en dat is Billy Bragg: een socialistische protestzanger uit Engeland. Wat een held op het podium, hij zingt hele mooie liedjes, maar vertelt ook zijn idealen en wat er mis is in de wereld. Als je hem nog niet kent (en je vindt de link hieronder leuk), ga dat luisteren!

STOP: De artiest of band die ik van de planeet af stem

Er zijn niet veel artiesten die ik echt niet kan hebben, waar ik onder andere niet zo blij van word is: house, alles waar schreeuwende onverstaanbare gasten in een microfoon kotsen, jammende jazzbands en Coldplay.
Coldplay zou eigenlijk, met welk nummer dan ook, als clipje hier komen te staan, maar er is een dame die met één nummer alles van Coldplay overstemd. Door dit nummer krijgt zij mijn stem voor verbanning van de planeet. Hoe heeft ze het in haar hoofd gehaald. Een nummer van één van de mooiste musicals allertijden (Anatevka/Fidler on the Roof) zo verkrachten, daar moet niet mogen. Gwen Stefani: foei

Rijtje: De artiest/band waar ik de meeste cd’s van heb (of muziek op pc)

Ik ben heel erg ouderwets, ik koop geen cd’s meer, maar lp’s. Voor de jongeren onder jullie: dat zijn die grote zwarte dingen met een gaatje in het midden. Als je bij je opa of oma op zolder kijkt die je een rechthoekig ding met een dunne metalen arm, daar past dat ronde ding op en als je stroom hebt en je het armpje goed zet komt er muziek uit.
In het genre waar ik (nu) van houd zijn de lp’s weer helemaal hip en happening. Tegenwoordig met downloadcode, dus dat is helemaal ideaal: de nostalgie en het mooie volle geluid van de langspeelplaat en de handigheid van je iPad. De artiest die ik in alle variaties mogelijk het meeste heb is: Robbie Williams. Het was te verwachten met mijn Take That verleden, maar als solo artiest vind ik hem zoveel beter, tot nu toe mis ik nog niets.

Go go go!: mijn sportmuziek

Op mijn iPod staat een sportafspeellijst met veel verschillende artiesten uit verschillende genres en ook erg veel foute nummers. Heerlijk tijdens het hardlopen. Als ik echt een cd moet uitkiezen, dus van 1 band, dan is dat Vampire Weekend. Een super gezellig bandje met vrolijke uptempo muziek.

Snik: muziek met een traan

Mijn iPod is niet alleen uitgerust met een sportlijst, maar ook met een sniklijstje. Ooit zag ik ergens een T-shirt met de tekst “Sad songs make me happy”, geweldig, dat geldt echt voor mij. Keuze genoeg dus. Er is één liedje waarvan de eerste zin meteen naar mijn hart schiet en dat is de klassieker van Otis Redding – These Arms of Mine.

Quilty Pleasure: Foute muziek, maar o zo lekker

Bij DWDD is er altijd de discussie wat is nu een quilty pleasure, op tv komen ze namelijk vaak met liedjes die gewoon goed zijn.
Mijn definitie is: een liedje dat niet bij jouw algemene muzieksmaak past en eigenlijk al fout was op het moment dat het uitkwam.
Een aantal liedjes van Britney Spears komen in meerdere afspeellijstjes voor mij me, zeker degene waarmee in lekker hard kan meezingen. Het onderstaande liedje komt zelfs in Vergeet mij (niet) voor!

Top 5: de vijf artiesten of bands die ik aanraad aan iedereen

Er is zoveel muziek die ik goed vind en die ik wil delen met jullie. Daarom ga ik hier speciaal voor artiesten waarvan ik denk dat ze niet bekend zijn bij het grote publiek. Mijn geheime pareltjes. Het zijn ook allemaal hedendaagse artiesten.

1. The Gaslight Anthem

2. Ryan Bingham

3. White Lies

4. Frank Turner

5. Jonathan Jeremiah

Dit was mijn muziektag. Wie weet heb ik nieuwe muziek op je pad gestuurd of heb je me uitgelachen vanachter je pc. Als je deze tag over wil nemen dan kan dit natuurlijk! Ik zou het wel leuk vinden als dan een doorverwijzing maakt naar mijn blog. 

Reageer hierop met een eigen hersenspinsel

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s