Top Ten Thursday: Personages die ik in het echt zou willen ontmoeten

Met knikkende knieën zet ik mijn angsten aan de kant. Ik verwelkom het rode hoofd en de zweetdruppels in mijn nek. Struikelend over de letters weet ik net aan ‘Hallo’ te zeggen en misschien zelfs mijn eigen naam. Het is zo ver, het moment waarop ik al die tijd heb gewacht. De Lady Library ben ik eeuwig dankbaar: tien personages die ik in het echt wil ontmoeten…

10. ??? – De meester en Margarita – Michail Boelgakov
Het onderstaande liedje van de Roling Stones is gebaseerd op dit boek en ik ben het boek momenteel aan het lezen. Een onbekende man, waarvan niemand zijn naam weet, struint door de straten van Moskou. Overal waar hij komt gebeuren mysterieuze dingen en worden mensen langzaam gek. Er is een groot vermoeden dat de man in kwestie daadwerkelijk de duivel is…
Het boek is ontzettend moeilijk en echt hoogstaande literatuur (met andere woorden: moeilijk doen om het moeilijk doen qua beschrijvingen en het gebruik van bijvoeglijke naamwoorden), maar ook mega interessant en intrigerend.

9. Apollo – Goddelijk Huishouden – Marie Phillips
De Griekse goden leven in de 21e eeuw in een flat in Londen. Ze hebben continu ruzie met elkaar en moeten baantjes aannemen om geld te verdienen. Zo is Artemis hondenuitlaatster, Afrodite sekslijnmedewerkster en Apollo tv-medium. Apollo wordt verliefd op de huishoudster en dan gaat alles mis. Apollo is een eigenwijze, ijdele man en erg grappig. Met hem zou ik wel een kopje koffie willen drinken (of een beschuitje willen eten).

8. Jonathan – Vergeet mij (niet) – Manon Meijer
Jawel ik kom weer met mezelf aanzetten. Dit keer niet voor zelfpromotie (echt niet, kijk maar, ik zet niet eens een linkje bij deze post…..ahum…pompiedom…zie header…..ladiela….)
Ik heb met zoveel plezier en warmte Jonathan bedacht dat ik echt niet kan wachten tot ik hem “in het echt” kan zien. Is het echt zoals ik hem bedacht heb? Of nog beter? De realisten onder jullie lezen dit en trekken een wenkbrauw op, dus ik richt mij op de romantici onder jullie. Jullie snappen me wel, toch?

7. Sam – In de Ban van de Ring – JRR Tolkien
Iedereen zou zichzelf gelukkig moeten prijzen met een vriend als Sam. Het zou voor mij echt een eer zijn als Sam wat tuiniertips met mij zou willen delen.

6. Jezus – De Bijbel
Wat ik nou wel eens zou willen weten is of Jezus om ons moet lachen of huilen.
Is hij onverschillig over de dingen die gedaan worden uit zijn naam of ligt hij er wakker van op zijn wolkje? Is hij bij Wodan aan het lobbyen om zijn bliksemschicht, heeft hij al in drievoud hulp aangevraagd bij Lucifer? Of vindt hij dat we het juist heel goed doen. Heeft hij echt alles gezegd en gedaan wat in het Nieuwe Testament over hem gezegd wordt, of is het eigenlijk één groot broodje Aap verhaal?

5. Edward – Twilight serie – Stephenie Meyer
Jullie zaten er al natuurlijk al op te wachten. Edward haalt bij mij vaak de short list niet, maar nu wel. Van alle Twilight personages wil ik hem toch echt wel een keertje ontmoeten. Zoveel onvoorwaardelijke liefde, trouw, devotie en bescherming….hawada… Of ik ook daadwerkelijk een woord kan uitbrengen bij deze ontmoeten is nog de vraag.

4. Seneca Crane – The Hunger Games – Suzanne Collins
Ik wil weten hoe hij kan (of eigenlijk kon) slapen.
Mijn derde klas havo verklaarde afgelopen week bijna unaniem dat, wanneer The Hunger Games daadwerkelijk echt zouden zijn, ze absoluut zouden kijken naar de tv uitzending van de wedstrijd. Ik sloeg stijl achterover, kennelijk zit de wereld toch iets anders in elkaar dan ik denk en hoop over te brengen. Is Crane het eens met mijn leerlingen? Is de entertainmentwaarde altijd belangrijker dan de morele waarde? Bestaat de morele waarde nog wel? Wat is volgens Crane een ideale wereld?
Deze discussie zou ik graag met hem willen voeren. Op tv, ten overstaande van ‘The Capitol’ en alle districten én mijn leerlingen van drie havo! Caesar Flickerman mag het debat presenteren 🙂

3. Hagrid – Harry Potter serie – JK Rowling
Is hij echt zo groot? Zou ik een knuffel van hem mogen? Kan hij mij met één hand optillen? Hoe ruikt hij? Wat is zijn favoriete huisdier en welk dier raadt hij mij aan? Is hij echt van geen enkel diertje bang?

2. Bridget Jones – Het Dagboek van Bridget Jones – Helen Fielding
Los van het feit dat Bridget continu vindt dat ze te dik is, terwijl ze er prachtig uitziet, zou ik erg graag samen met haar in de Engelse pub willen zitten en onder het genot van een biertje mannen bespreken. Dit boek kwam precies op het juiste moment uit. Bridget dacht precies wat ik dacht en deed wat ik misschien wel had moeten doen (of juist niet). Zij is echt mijn “realistische” held. Met een beetje geluk komen Mark Darcy en Daniel Cleaver nog even voorbij voor een eindelijk echt realistische vechtpartij. Een belangrijke toevoeging: het gaat om de Bridget van boek 1, niet die van boek 2 en 3. Zodra ze met een bh aan de buitenkant van haar kleding in een Thaise gevangenis Madonna ging zingen ben ik afgehaakt in de boeken.

1. Hobbes – Calvin and Hobbes – Bill Watterson
We hoeven niet eens te praten, ik wil eigenlijk alleen maar een knuffel van hem.
De mensen die dit stripje niet kennen:
1. Foei, ga ze snel lezen, want je hebt wat gemist.
2. Het gaat over een zes jarig jongetje en zijn knuffeltijger die tot leven komt zodra ze met z’n tweetjes zijn.
3. Hobbes is de tijger.

Een gedachte over “Top Ten Thursday: Personages die ik in het echt zou willen ontmoeten

Reageer hierop met een eigen hersenspinsel

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s