Recensie: American Gods ∗∗∗∗∗

link Goodreads

∗∗∗∗∗ / 5
Titel: American Gods
Auteur: Neil Gaiman
Genre: fantasy / literatuur
Gelezen taal: Engels
Uitgeverij: Harper Torch
ISBN: 780755386246

Na een gevangenisstraf van drie jaar, komt ‘Shadow’ vrij en krijgt hij te horen dat zijn vrouw vlak daarvoor is overleden in een ongeluk. In het vliegtuig op weg naar de begrafenis van zijn vrouw ontmoet Shadow een vreemde man. Deze man noemt zichzelf Meneer Woensdag en claimt een vluchteling te zijn van een verre oorlog. Meneer Woensdag weet dingen van Shadow die hij nooit had kunnen weten en zegt zelfs een god te zijn… Samen beginnen ze aan een bizarre tocht door de staten van Amerika. 

Dit boek heb ik stiekem al een tijd terug gelezen, maar ik moet dit delen met jullie. Het is namelijk één van de meest geniale boeken die ik in tijden heb gelezen.
De omschrijving klinkt een beetje vaag en nodigt niet echt uit om te lezen, dus ik zal iets meer verklappen dan dit…. Let op: lichtelijk spoilers dus!

Meneer Woensdag is Odin, de oude oppergod uit Scandinavië. Alle goden waarin mensen geloven bestaan en zijn door de eeuwen heen door de migranten meegenomen naar Amerika. Zodra niemand meer in een god gelooft, dan verdwijnt deze god. De goden willen allemaal de meeste macht en er zit een grote oorlog aan te komen tussen de goden. Meneer Woensdag heeft Shadow nodig om deze oorlog te winnen. Shadow weet absoluut niet waar hij zich in stort en krijgt meer op zijn bord dan hij ooit had kunnen weten.

Mijn omschrijving is een stuk duidelijker toch?
In het boek lees je steeds hoe een bepaalde god in de Verenigde Staten terecht is gekomen (dus een flashback de geschiedenis in) en je leest de Odyssee-achtige tocht van Shadow.

Wanneer je ook maar een beetje geïnteresseerd bent in mythologie, dan is dit boek een absolute “must read”!
Ik heb het in het Engels gelezen, wat best lastig was (zeker vanwege sommige accenten van de goden), maar dit raad ik jullie wel aan. Juist door het in het Engels te lezen zijn de woordgrapjes en accenten ontzettend leuk en beter te volgen.

Een gedachte over “Recensie: American Gods ∗∗∗∗∗

  1. Pingback: Top Ten Thursday: auteurs van wie ik de meeste boeken heb | imagination opens worlds

Reageer hierop met een eigen hersenspinsel

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s