Creature of the night tag

Een rustgevend strand, een bladerrijk bos of een drukke stad, zodra de nacht zijn intrede maakt verandert het gevoel. Donkere schaduwen kruipen over de grond, vreemde geluiden zetten je nekharen overeind en een koude rilling bezorgt kippenvel over je hele lichaam.
De nacht is een mysterieuze tijd, waarin de aarde niet meer van ons is, maar van de wezens van de nacht…

Na wat surfen op YouTube kwam ik op Katytastic.
Een ongelooflijke enthousiaste jonge dame (met een lichtelijk irritante stem, maar dat is haar vergeven). Zij videoblogt over boeken. En wat ben ik jaloers op haar boekenkast! Tussen al haar leuke filmpjes zag ik de ‘Creature of the night tag’ staan en dat is een onderwerp naar mijn hart.
Mijn boekenkast is nog lang niet zo gevuld als die van Kat, dus ik red deze tag niet met alleen maar boeken. Ik vul het dus aan met series en films, zoals jullie misschien ondertussen van mij gewend zijn. Ooit hoop ik zoveel geniale boeken gelezen te hebben dat ik alle tags, tops en andersoortige onderwerpen kan vullen met boeken, maar voorlopig is dat nog een droom.
In het filmpje hieronder zien jullie de oorspronkelijke tag en dus ook de onderwerpen (en mijn verlanglijstje voor kerst en mijn verjaardag!)

Vampier

Er zijn zoveel vampiers dat ik niet kan kiezen!
Het geluk is dat ik in ieder geval veel boeken heb gelezen met vampiers, maar laat ik dan toch voor de bakvis-vampiers gaan: De Cullen familie.
Een keertje niet de bevestiging van een stereotype, maar een frisse nieuwe blik op het genre. De Cullens uit de Twilight serie van Stephenie Meyer heeft het vampierengenre zeker uit de doodskist gehaald en in de moderne wereld geplaatst.

Weerwolf

Weerwolven zijn naar mijn idee instinctieve wezens. Ze zijn sterk, met een donker randje. Zeker als wolf zijn ze onvoorspelbaar. Voor mij Lupin uit Harry Potter van JK Rowling een hele goede weerwolf. Als mens gaat hij gebukt onder de wetenschap dat hij een monster kan zijn. Als wolf is hij meedogenloos.

Zombie

Goede zombies? My ass!!! (pardon my French)
Zombies zijn dood, eten mensen (op de meest gore manieren), hebben geen gevoelens of gedachten of zelfs een plan en zijn langzaam. Dat zijn zombies en zo horen ze. De meest geniale zombies zijn toch echt die van The Walking Dead. De stripboeken staan hier in de kast, maar ik ben vooral verslaafd aan de serie. Het gaat niet eens echt om de zombies, maar meer om het behouden (of verliezen) van de menselijkheid van de hoofdpersonen. Het idee dat iedereen dood kan op ieder moment, zorgt ervoor dat mijn hart sneller gaat kloppen en ik pas weer echt adem tijdens de aftiteling.

Spook

Och en wee, zoveel goede spoken om uit te kiezen!
Het eerste obstakel dat overwonnen moet worden: zijn spoken slecht of niet? Bij deze besluit ik dat slechte spoken onder het nog komende kopje ‘demonen‘ horen, dus gaat het hier om “goede” spoken. Dit maakt de klus nog niet makkelijker.
O ik weet het al! Een Kerstvertelling natuurlijk! De geest van het heden vind ik erg mooi, vooral zijn korte termijn geheugen.

Heks/tovenaar

In de prachtige wereld van Het Nachtcircus van Erin Morgenstern worden ze magiërs of illusionisten genoemd, maar dat komt op hetzelfde neer, namelijk: magie. In dit boek gaat het niet over puntmutsen of goed tegen kwaad, maar over het beïnvloeden van de elementen. Zo mooi. De (circus)wereld die gecreëerd wordt is betoverend.
Het omslag is ook zo mooi.

Fee (Engels: Fay/Fairy)

De enige fee die ik ken die onder deze noemer valt, zijn de feeën uit True Blood.
De andere feeën zijn van die kindersprookjes dingen en die vind ik stom. Dus bij deze komt Sookie Stackhouse toch weer een keertje langs. Samen met Buffy (in deze tag een keertje, expres, niet) een veel voorkomend personage. Tijd om een conclusie te trekken en die twee series dus gaan kijken! Echt waar.

Demon

Een beetje zelfpromotie. De demon/demonen in de boekenreeks die ik momenteel aan het schrijven ben vind ik echt onder deze noemer horen. Deel 1 van de Dooddromers serie is gratis te lezen via iTunes en Wattpad, deel 2 ben ik nu aan het schrijven. Zeker in deel 2 komen de demonen meer in beeld als lakeien van het Kwaad. Een klassieke strijd tussen goed en kwaad.
Als dat niet ‘creature of the night’ is, dan weet ik het ook niet meer.
Ook hier ben ik van mening dat demonen niet “goed” behoren te zijn.

Engel

Eigenlijk zou ik hier natuurlijk Tweedehands Vleugels van Vanessa Gerrits moeten opschrijven, maar helaas moet ik dit boek nog lezen (Sorry Vanessa!).
Daarom kies ik hier voor de komische noot onder de engelen, de film: Dogma.
Matt Damon en Ben Affleck zijn twee gevallen engelen en proberen weer terug te komen naar de hemel. Alan Rickman is Gabriël en Alanis Morissette is god. Als je een heel klein beetje kennis hebt van de Bijbel en het christelijke geloof (maar dit zelf niet al te letterlijk neemt), dan vind je deze film geweldig. Mocht je andere Kevin Smith film gezien hebben (de schrijver en regisseur) dan zit je helemaal gebakken.

Buitenaards wezen

Met enige zekerheid durf ik te stellen dat ik wel één heel boek heb gelezen met buitenaardse wezens erin. Mocht ik er meerdere gelezen hebben, dan denk ik dat dit boek evengoed in deze lijst zou komen, aangezien ik deze buitenaardse wezens eigenlijk wel mag. Over welke groene mannetjes heb ik het? The Host natuurlijk van Stephenie Meyer (ja alweer). Zij proberen aarde beter te maken, weliswaar door onze lichamen over te nemen, maar toch.


Mens met superkrachten

Superheldenfilms vind ik geweldig. Eigenlijk alles van Stan Lee en Marvel staat wel in mijn dvd kast. Boeken zijn lastiger, ik kom dan al snel in de (Griekse) mythologie terecht. En wat wordt er eigenlijk bedoeld met superkrachten? Heksen hebben ook superkrachten. Daarom ga ik de moeilijke keuze maken tussen alle superhelden films. Er is één personage die ik zelf zou willen zijn. En dat is Natasha Romanoff (Black Widow) uit The Avenger serie. De manier waarop zij kan bewegen en zich staande houdt in die mannenwereld. Fantastisch. O en ik wil ook haar haar.

Dit was leuk! 
Mocht je het een leuke tag vinden, voel je vrij om hem ook in te vullen.
Ik ben benieuwd wat jullie van mijn inhoud vinden.

Reageer hierop met een eigen hersenspinsel

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s