All Hallows Eve

This is Halloween, This is Halloween, Halloween, Halloween, Halloween, Halloween…
All Hail to the Pumpkin King!

All Hallows Eve: de avond/nacht waarin de doden/geesten terugkeren naar de aarde op zoek naar een nieuw lichaam…
Meer dan genoeg reden om je zo eng mogelijk te verkleden, zodat jij enger bent dan de kwade geesten die je ziel uit je lijf willen zuigen!
1, 2 en 3 november zijn, verschillend per werelddeel en cultuur de dagen waarop de poorten van hel open staan.
Nog meer redenen om een paar super griezelige boeken, series en films onder de aandacht te brengen. Alle genoemde titels zijn redelijk te doen voor de gemiddelde griezelkijker, die zoals ik met dichte gordijnen, overal licht, onder een deken en achter een kussen naar het beeldbuis kijken of bibberend een pagina omslaan.

Ik heb er niet heel lang over nagedacht, gewoon een leuke en vooral griezelige verzameling voor een weekend waarin de geesten de aarde bewandelen.

Boeken

Hex – Thomas Olde Heuvelt
Werkelijk creepy, naargeestig en eng. Een middeleeuwse heks die een modern dorpje bij Nijmegen in haar greep heeft. Echt waar, je slaapt niet meer prettig als je weet dat zij aan je voeteneind kan staan.

The Graveyard Book – Neil Gaiman
Een jongen die gezocht wordt door een moordenaar en gaat schuilen op een begraafplaats. De meeste geesten zijn best lief, maar de ‘ghouls’ zijn echt eng.

GraveyardBook

Series

Hemlock Grove
Te zien via Netflix. Het start met een zeer nare moord, in een zeer naar stadje, met een zeer nare familie die overal invloed op uitoefent. Gooi daar een bovennatuurlijke sausje overheen en je hebt een heerlijke griezelige serie.

Alle vampierseries!
Ik verwijs naar ‘The vampires in my life’, waarin ik een ode breng aan alle geniale vampiers. Als je stiekem niet kan kiezen en je wil het hele weekend iets te doen hebben en niet alleen griezelen, maar ook mooie mannen (en vrouwen) kijken: True Blood! Absoluut, True Blood. Het intro-filmpje zegt genoeg. Geniaal.

Films

Ik zal mezelf inhouden, het zijn er te veel om op te noemen. Hier mijn Halloween top 3:

3. Hocus Pocus
Een echte Halloween film voor het hele gezin. Altijd leuk. Een jongen zorgt er per ongeluk voor dat drie heksenzussen tot leven gewekt worden. De zussen hebben alleen de nacht van Halloween om genoeg kinderzieltjes op te zuigen om het eeuwige leven te verkrijgen.

2. The Nightmare Before Christmas
Het “liedje” waarmee in deze blog begon komt uit deze film. Prachtig gemaakt, af en toe een beetje eng, maar vooral erg leuk. De Pumpkin King uit de Halloweenwereld wil het gezelliger maken en kidnapt het kerstfeest. Deze film is de perfecte film om het kerstfilmseizoen te openen!

1. 30 Days of Night
Oké, het is niet de beste film en ook niet de beste griezelfilm of de beste vampierfilm, maar dit is niet een lijst over dat soort films, het gaat over de beste Halloweenfilm. En 30 Days of Nights is wel een originele film voor vanavond.
Stel je voor: je woont in Alaska, het is eind oktober, het wordt steeds donkerder en je weet dat de dagen eraan komen dat het daglicht een maand lang niet te zien is… Alleen dit is al een eng idee, laat staan als vampiers bedenken dat dit een 24 uur lopend buffet is!
Een prima film om de donkere maanden mee te starten.

Het is tijd om mijn outfit uit de kast te halen en vanavond bruggertjes de stuipen op het lijf te jagen. Vanavond met naar huis rijden, houd ik voor de zekerheid met heksenneus op…. je weet maar nooit wie je tegenkomt….

Een gedachte over “All Hallows Eve

  1. Pingback: It is the season …. deel 1: De Start | imagination opens worlds

Reageer hierop met een eigen hersenspinsel

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s