Fictional boyfriend tag

Alleen al het nadenken over deze blog is leuk. Gelukkig zijn het allemaal fictieve mannen, ik zou me namelijk veel te bewust zijn van mijn imperfectheden bij al dit mannelijk schoon. En om eerlijk te zijn: als je hun vieze onderbroeken moet wassen zijn ze ineens allemaal een stuk minder perfect, dus ik ben erg blij dat ze fictioneel blijven. Op deze manier blijven ze perfect…

De “boyfriends” komen uit boeken, films en series. Wel allemaal uit hetzelfde genre: young adult/fantasy.

Hopelijk genieten jullie van mijn lijst (dat doe ik in ieder geval wel)

1. Het meest romantische vriendje

jakeTwee woorden: Jake Ryan uit 16 Candles.
Een Gouwe Ouwe in high-school-filmland (1984), maar zwijmelen all the way.
Een meisje wordt 16 en haar hele familie vergeet dit vanwege de aankomende bruiloft van haar zus. Ze is al jaren verliefd op Jake, een hele knappe, iets oudere en ontzettend romantische jongen…..***smelt***……

2. De badboy met een zachte kant

Captain_HookOnce Upon a Time is echt een hele leuke serie en het werd nog leuker toen Captain Hook binnen kwam varen. Hij is echt wel één van de badguys in het verhaal, maar hij is zooooo leuk. Dat vind ik juist zo goed gedaan. Hij is slecht, maar heeft iets leuks en liefs en hij heeft humor. Een slechterik waar je wel sympathie voor kan hebben, dat vind ik fijn (om naar te kijken).

3. Het paranormale vriendje

Het eerste boekvriendje in de lijst een bijzondere keuze uit Twilight.
Met de nadruk op BOEKvriendje! Jasper was in de films namelijk een grote teleurstelling voor me (al is het normaliter wel een acteur om naar te staren!) . Op de een of andere manier klopte het beeld niet met mijn fantasie 🙂
In mijn hoofd is Jasper gevoelig, gepijnigd en heeft hij geen piekende krullen waar heggenmusjes in willen wonen.

4. (Boy)Friendzone

De hel waar iedere man bang voor is om in te belanden, is in mijn lijst bestemd voor: Neville Longbottom uit Harry Potter. Hij is door en door een goede vriend voor je. Mijn hart maakte een sprongetje toen hij in de loop van de boeken een grotere rol kreeg. Ik was van plan om een “still” uit de film hierbij te plaatsen (dat ie aan de kroonluchter hangt of zo), maar toen zag ik ineens deze foto. Va Va Voom! Misschien kan ik hem beter op een andere plek in deze lijst plaatsen?

5. Je soulmate

Zwijmel. Soulmate, wat een woord. Welke man is nu ultiem genoeg om een soulmate te zijn? Wat is een soulmate? Naar mijn idee is dat iemand die jou helemaal begrijpt. Hij lacht met je tijdens de goede tijden en hij houdt je vast tijdens de slechte tijden. Er is maar 1 fictioneel vriendje die dat voor mij doet en dat is Peeta Mellark uit The Hunger Games. Zeker in de latere boeken (geen zorgen ik zal geen spoiler plaatsen) is hij voor mij de eerste keuze. Ook hier ben ik meer fan van Boek-Peeta dan Film-Peeta.

6. Het vriendje waarmee je wilt weglopen

Zoals ik afgelopen week al zei in ‘Doorlezen of Stoppen: That’s the question‘, ben ik bezig in Allegiant (het laatste deel van de Divergent trilogie). Goed nieuws: ik heb besloten door te lezen. Toch wil ik nog iets van mijn hart:

Lieve Tris, wil je alsjeblieft iets doen voor alle lezers wereldwijd: PAK TOBIAS EN GA WEG! Ga lekker naar het westen. Als ze zeggen dat het daar wild is en er bijna niemand woont, dan ga je daar toch juist heen! Ga weg, ga weg, ga weg, ga weg met hem.
Alvast bedankt. Liefs Manon.

Een beetje jammer dat ik weet dat dit niet gaat gebeuren, maar toch. Ik zou het doen. Ik zou Tobias Eaton aan zijn arm meetrekken en weg gaan. Lekker met z’n tweetjes. Ik heb de film nog niet gezien en ik wil mijn eigen beeld niet verdoezelen. Dus ik heb met een half oog het plaatje van Tobias uitgezocht, nog lekker mysterieus 🙂

7. Het vriendje waarmee je alles zou durven

In eerste instantie wilde ik Tobias hier plaatsen, maar hij heeft hoogtevrees, dus dat is helemaal niet handig. Je moet iemand hebben die nergens bang voor is. Iemand die jou moed inspreekt, mocht dit nodig zijn. Hij moet ook een goede conditie hebben, uiteraard. Mijn keuze is daarom gevallen op: Stapper/Aragorn uit In de Ban van de Ring. Hij heeft aanzien en is niet bang om vies te worden. Hij is heel sterk dus hij kan me makkelijk tillen als het moet (hihi) en hij is woest aantrekkelijk. Ik twijfel erg tussen de Boek-Aragorn of de Film-Aragorn. In het boek vond ik hem al fantastisch, in de films nóg meer. Maar om eerlijk te zijn: ik vind de acteur in het dagelijks leven nogal een anticlimax (Sorry Viggo, it’s in the eye of the beholder).

8. Het vriendje waarmee je op een onbewoond eiland gestrand wilt zijn

Het bakvisje in mij komt naar boven en is kort en bondig: zet mij maar op een onbewoond en tropisch eiland met Jon Snow uit Game of Thrones
(oke, niet helemaal young adult…maar zeker wel fantasy!)
Daar is het warm… dus het uitzicht wat ik krijg is dit:

…..

…..I know……

….I rest my case…


9. Het meest badass vriendje

Een terugkerend thema in mijn blogs: Buffy the Vampire Slayer. Nee Buffy is niet mijn badass boyfriend, maar Spike wel! De meesten zwijmelen bij Angel, maar dat is eigenlijk gewoon een sappie. Spike is de antiheld, ook qua uiterlijk en dat maakt hem zo leuk. Zijn Britse accent, schijt-aan-de-wereld-attitude en bijzondere morele kompas dragen alleen maar bij aan mijn “crush”.

Dit was helaas alweer het einde van mijn Fictional boyfriend tag.
Heb ik je weten te inspireren of ben je het totaal niet met mij eens? Ik hoor het graag in een reactie, wie weet breng jij me ook nog op ideeën!

Om toch af te sluiten met “eyecandy”: een aantal fictionele mannen die, met pijn in mijn hart, de shortlist niet hebben gehaald:

Gale_watching

3 gedachten over “Fictional boyfriend tag

Reageer hierop met een eigen hersenspinsel

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s