Top Ten Thursday: schrijver van wie ik meteen een nieuw boek koop

Een Top Tien red ik deze week niet, maar ik heb wel een aantal favoriete schrijvers en een aantal series waarvan ik met smacht op de laatste delen heb gewacht, dus ik ben voor de zoveelste keer creatief met de TTT van De Lady Labrary!

Mijn favoriete (hedendaagse) auteurs
(specifiek niet reeksschrijvers)

1. Neil Gaiman – Mijn liefde voor zijn boeken is begonnen met de film: Stardust.GraveyardBook Een van de leukste en origineelste verhalen die ik sinds lange tijd had gezien. Zonder dat ik wist dat dezelfde schrijver erachter zat, las ik American Gods. Een van de beste boeken die ik de afgelopen jaren heb gelezen. Daarna ontwikkelde mijn liefdesrelatie met zijn verhalen snel: The Graveyard Book, The Ocean at the End of the Lane en de film Coraline. Neverwhere ligt prangend op mij te wachten en ik kan niet wachten tot het moment dat ik de eerste bladzijde kan lezen.

2. Stephen King – Heel eerlijk: ik ben pas sinds een paar jaar echt een Stephen King lezer en vooral van De Donkere Toren. De films heb ik bijna allemaal gezien, dat durf ik nog net. De laatste tijd zitten zijn, vooral oudere, boeken bij mij in de revival. Ik ben wat ouder en door series als The Walking Dead een stuk minder angstig voor gruwel, bloed en horror. Tijd dus om de oude boeken van mijn moeder en mijn man van zolder te plukken en mijn angsten onder ogen te zijn.

Favoriete series waarop ik met smacht wachtte op het volgende deel
(Maar waar ik van de auteur niet blind een nieuw boek koop)

1. Harry Potter – Deel 1 t/m 4 kreeg ik als set voor kerst en daarna was het gedaan. Bij deel vijf ben ik overgeschakeld maar het Engels, omdat ik de Nederlandse uitgave te lang vond duren. Voor deel zes hebben we half Schotland doorzocht op de dag van uitgave en de dagen voor de uitgave van deel zeven kon ik amper slapen.

2. Twilight – Hier ging het vooral om deel vier. Die had ik niet en kon ik nergens vinden. Uiteindelijk ben ik als boekenjunkie in de trein gestapt en heb ik mompelend in mezelf Amsterdam doorkruist totdat ik mijn Verlossing vond in de Waterstones. Drie dagen later had ik het boek uit.

3. Erfgoed – Eigenlijk een vreemde eend in het geheel. Deel één vond ik geweldig en vervolgens moest ik erg lang wachten op deel twee. Dus dat ik die eindelijk had, dacht ik slim te zijn en eerst te wachten op deel drie, zodat ik in een keer door kon lezen. Ha, goede grap: er kwam stiekem nog een deel vier! Ondertussen heb ik alle delen en me deze zomer door deel drie geworsteld. Na lang wachten een flinke anti-climax, dus ik moet echt zin gaan maken voor het laatste deel.

Gelukkig ben ik de laatste tijd een stuk slimmer en koop ik de volledige boxen. Oké ik loop misschien niet mee met de voorhoede, maar ik wist meteen hoe Katniss uit alle ellende kwam en kan in alle rust morgen starten met deel 3 van Divergent.

3 gedachten over “Top Ten Thursday: schrijver van wie ik meteen een nieuw boek koop

Reageer hierop met een eigen hersenspinsel

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s