Top Ten Thursday: Boeken die me deden huilen

TTTDe lachstuipen en meelijwekkende blikken wisselen elkaar af bij de mensen die samen met mij film kijken. Ik huil te pas en te onpas.
Nemo die zijn vader weer ziet, Edward’s paniek als Bella soort van dood gaat of het gedichtje aan het einde van In Her Shoes. Dan heb ik het nog niet eens over de echt zielige films zoals: My Girl, Schindler’s List of P.S. I Love You.
Gelukkig gaat de TTT van De Lady Library deze week echt alleen over boeken, waardoor ik mijn hoofd fier in de lucht kan steken en vol noeste stoerheid kan zeggen: ‘Ik huil niet zo vaak bij boeken.’
In deze top tien dus vooral boeken waarbij ik heftige emoties ondervond.

Let op: Door de type Top Tien zijn er veel spoilers te vinden in mijn lijst!

Dit is mijn poging tot een top tien van boeken.
(Ps. Aangezien ik veel boeken in het Engels lees, zijn de titels en namen in de taal waarin ik het boek heb gelezen)

10. Gehele boek – Het Korte Tweede Leven van Bree Tanner – Stephenie Meyer
Ik moest vooral huilen omdat het zo ontzettend slecht geschreven/vertaald was. Wat een draak van een boek.

9. Het eend-incident – About a Boy – Nick Hornby
Sommigen hebben misschien de film gezien, ik heb het boek gelezen, nog voordat Hugh Grant een poging deed de hoofdpersoon te spelen. Er is een scène in het boek en daar heb ik werkelijk rollende tranen om gelachen (creatief met “huilen” ik weet het). Een eend doodgooien met brood…hoe verzin je het!?

8. Het lot van het broertje – Haar naam was Sarah – Tatiana de Rosnay
Om eerlijk te zijn, vond ik het boek eigenlijk helemaal niet zo goed. De delen over de Tweede Wereldoorlog vond ik geweldig om te lezen, maar vervolgens schakelde het verhaal weer naar het nu, met een irritant zeurende hoofdpersoon. Zodra ik wist wat er met het broertje was gebeurd, heb ik de brok in mijn keel doorgeslikt en het boek weggelegd (en nooit meer uitgelezen).

7. Verschillende “yegh” momenten – Hex – Thomas Olde Heuvelt
Hex is een fantastisch horrorboek van Nederlandse bodem. Er gebeuren alleen dingen in….yegh. Van sommige omschrijvingen ging ik tijdens het lezen heel vies kijken, kreeg ik tranen in mijn ogen van de schrik of durfde ik niet meer ’s avonds de tent uit…
(klik hier voor de boektrailer…als je durft)

6. De dubbele bommen – Mockingjay – Suzanne CollinsMockingjay
Een cryptische omschrijving, aangezien sommige mensen de boeken niet hebben gelezen en met smacht wachten op de film(s). De mensen die de boeken wel hebben gelezen, weten precies wat ik bedoel. Ik vond het echt heel erg heftig en gewaagd van de schrijfster.

5. De dorpelingen en hun bekrompen geesten – De Huilende Molenaar – Arto Paasilinna
De molenaar is een beetje vreemd, hij heeft zijn eigen trekjes (huilen naar de maan), maar doet eigenlijk niemand kwaad. Alleen vanwege zijn trekjes gaan die dorpelingen tekeer niet te kort! Zo vuil, geniepig, asociaal, ik werd er naar van. De maatschappij zoals die is (of in ieder geval zoals ik het zie) wordt in dit boek aan de kaak gesteld, door het op microniveau uit te leggen.

4. Het verdwijnen van Serius Black – Harry Potter and the order of the Phoenix – JK Rowling
Volledig onnodig in het verhaal. Ik kan me er nog steeds boos over maken. Er mag ook wel eens iets goed gaan hoor! O zo. (mutter mutter mutter)

3. Het besef van de foto – Tot Waar Zal Ik Je Brengen – Anton Koolhaas
Het enige boek van mijn lijst (van de middelbare school) die is blijven hangen. Werkelijk prachtig en o zo zielig. Twee vrouwen verdrinken tijdens een grote storm. Twee mannen rouwen en zijn op zoek naar wat er precies is gebeurd.

2. De dood van Boromir – In de Ban van de Ring – JRR Tolkien
Boromir vind ik een van de interessantste karakters uit de boeken. De innerlijke strijd die hij voert is ontzettend goed beschreven. Als je dan ook nog zijn ontzettend lieve broer Faramir en zijn sadistische vader in ogenschouw neemt, dan maakt dat van Boromir echt een ‘round karakter’. Zijn heldhaftige einde zorgde zeker voor wat waterige oogjes, misschien zelfs wel een loskomend traantje..

1. Gouden Tip????
Mocht je een boek weten waarvan ik zeker ga huilen, dan hoor ik het graag. Ik ben de hele week bezig geweest met het bedenken, ik heb zelfs hulptroepen ingeschakeld, maar ik kom er echt niet op.
Films geen probleem, maar boeken….

Een gedachte over “Top Ten Thursday: Boeken die me deden huilen

Reageer hierop met een eigen hersenspinsel

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s