Top Ten Thursday: Werelden uit boeken waarin ik zou willen rondlopen

De TTT’s geven me inzichten die ik nooit had verwacht. Bijvoorbeeld het inzicht dat ik van akelige boeken houd… De meeste werelden die ik lees zitten vol ellende en narigheid, daar wil ik helemaal niet in rondlopen! Maar hierbij toch mijn Top Tien.

(De TTT is een initiatief van De Lady Library)

10. Het Kerkhof – The Graveyard Book
Een kerkhof met gezellige geesten die je beschermen, de allerleukste geschiedenislessen ooit, een vervloekt graf, een heks en een poort naar een andere wereld. Als iemand mijn hand vasthoudt durf ik hier vast wel een kopje koffie te drinken.

9. Engelse landgoederen – Wuthering Heights
Golvende heuvels, gigantische tuinen, hoffelijke mannen, huizen om in te verdwalen, balzalen, hoepeljurken en een man die zoveel van je houdt dat hij volledig gek wordt. Wat wil een vrouw van de 21e eeuw nog meer?

8. Mordor – In de ban van de Ring
Alle reisjes naar Midden-aarde zijn hetzelfde: Rivendel, Breeg, Minas Tirith, misschien een uitstapje naar de graslanden van Rohan en dat is het wel. Dat is niets voor mij, veel te veel massatoerisme. Heel stiekem wil ik de Doemberg wel een keer beklimmen. Volgens mij heb je bovenop een magistraal uitzicht en ik ben de beroerdste niet, ik wil daarna best een weekje relaxen in De Gouw.

7. Grottenstelsel – The Host
Weer zo’n nare wereld. Ik kan er niets aan doen, echt niet. Het grottenstelsel van het verzet in The Host lijkt me erg gaaf om doorheen te lopen of zelfs in te wonen. Zeker met het ingenieuze systeem van de spiegels. Mochten Jared en Ian nog rondlopen dan wil ik ook best even ‘hoi’ tegen ze zeggen.

6. Greystone – Vergeet mij (niet)
Ja, daar is’tie weer. Nee, het is echt geen promotie.
Om eerlijk te zijn: ik heb in mijn boek mijn ideale wereld omschreven. Greystone is in het boek bedoeld als toevluchtsoord voor Iris en het lijkt me werkelijk heerlijk om daar zelf ook naartoe te kunnen. In dit geval zou ik het ook totaal niet erg vinden als het mythische jasje van het boek ook op mijn stoep zou staan.

5. Ministry of Magic – Harry Potter
In de tijd van Voldemort en Umbridge uiteraard. Ik wil de ‘grand tour’, langs alle niveau’s, met de lift en ik wil een hoorzitting bijwonen en ‘boe’ roepen (al is dit natuurlijk als muggle-born wel levensgevaarlijk).

4. Treinreis door Panem – The Hunger Games
Een soort Trans Siberië Express door Panem.
Lekker in de trein zitten en dan langs alle districten.

3. Dauntles headquarters – Divergent
Vorige week ben ik begonnen met het lezen van Divergent. Ik lees alleen in de trein en ik baal als ik bijna bij het station aankom. Het boek heeft me volledig opgeslokt en ik wil zooooo graag weten hoe het er “in het echt” uitziet. Momenteel twijfel ik of ik eerst alle drie de boeken moet lezen voordat ik de eerste film ga zien. Officieel moet ik eerst lezen, dat weet ik heus wel, maar ik kan haast niet meer wachten!

2. Desolaat Amerika – De Oversteek
Helemaal alleen door een verlaten Amerika trekken…
Het lijkt me geweldig. De vampierachtige monsters die niets lijken op Edward Cullen, Eric Northman of Angel vergeten we even. Ik zorg er wel voor dat ik overdag reis en ’s avonds in een goed afgesloten bunker vertoef.

1. Honderd Bunderbos – Winnie de Poeh
De afbeelding zegt het volledig voor mij. Wie wil er nu niet tussen deze fantastische vriendjes leven!?

Echte vriendschap zit hem in de kleine dingen

Echte vriendschap zit hem in de kleine dingen

3 gedachten over “Top Ten Thursday: Werelden uit boeken waarin ik zou willen rondlopen

Reageer hierop met een eigen hersenspinsel

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s